Βάσω Γκόρου: Δεν συμμετέχω στην παρωδία διαλόγου

Η παρωδία διαλόγου που διοργανώθηκε με το συντονισμό ενός εν ενεργεία Δημάρχου (!!!) και την συμμετοχή στο ρόλο του ερωτώντα ενός άλλου εν ενεργεία Δημάρχου, αποτελεί αν μη τι άλλο κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας και κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Εκείνοι που αναρωτιούνται για τους λόγους, για τους οποίους σύσσωμα τα ΜΜΕ αυτού του τόπου -πλην της νεόκοπης μόλις μηνός έντυπης έκδοσης, αρνηθήκαμε τη συμμετοχή σε αυτή την παρωδία, ας αναζητήσουν την απάντηση στους τελεσιγραφικούς όρους διεξαγωγής της, που απεστάλησαν στα ΜΜΕ μέσω FAX, χωρίς να προηγηθεί ή να ακολουθήσει κάποια συζήτηση, μόλις μια μέρα πριν την ορισμένη για τη διεξαγωγή του... διαλόγου.
Σε ότι προσωπικά με αφορά, αρνούμαι δια της παρουσίας μου να ευτελίσω το ρόλο του δημοσιογράφου, τον οποίο υπηρετώ τα τελευταία 20 χρόνια σε αυτή την κοινωνία.
Αρνούμαι να δεχτώ "καπέλα" αιρετών που προσπάθησαν και απέτυχαν να είναι υποψήφιοι και εναγωνίως επιδιώκουν πολιτική νομιμοποίηση σε αυτή την προεκλογική περίοδο.
Αρνούμαι να συμμετάσχω σε διαδικασίες παράλληλων μονολόγων, με όρους που δεν δέχτηκαν κάν να συζητηθούν και προσπάθησαν να μου επιβάλλουν.
Δεν θεώρησα και δεν θεωρώ ότι αυτή διαδικασία θα εξυπηρετήσει ή εξυπηρέτησε στο ελάχιστο το δημόσιο διάλογο.
Με εκτίμηση,
Γκόρου Βάσω

Δεν υπάρχουν σχόλια: