Κριτική Β. Ιωάννου σε Αργύρη: Ό,τι προτείναμε ως πρόσωπα και ως παράταξη δεν άγγιξε τους Ηπειρώτες

Πολύ σκληρή κριτική στον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βαγγέλη Αργύρη άσκησε χτες το βράδυ ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV και τον Βλάση Ντόκα. Ο κ. Ιωάννου απαντά σε «λάσπες» όπως τις αποκαλεί που προσπαθούν να του χρεώσουν την ήττα της παράταξης στην Πρέβεζα, αν και δεν τις αποδίδει προσωπικά στον κ. Αργύρη, εκτιμά ότι επικεφαλής έπρεπε να είναι αυτοδιοικητικός παράγοντας και εκτιμά ότι έγιναν και λάθος επιλογές προσώπων κατά τη στελέχωση των ψηφοδελτίων σε κάθε νομό.

Όπως είπε: «Όσοι επιχειρούν να χρεώσουν σε άλλους το αρνητικό αποτέλεσμα στην Πρέβεζα, αυτομαστιγώνονται. Έδωσα μάχη για την παράταξη του Β. Αργύρη σε όλη την Ήπειρο, αλλά δεν είναι μικροψυχία να καταθέτεις διαφορετικές απόψεις. Στην Πρέβεζα για παράδειγμα αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, έχουν και την ευθύνη. Ας μη βιάζονται να πετροβολήσουν, γιατί ήδη μεταξύ α’ και β’ γύρου ακούσαμε πολλά. Ότι δηλαδή, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη των εκλογών. Φταίει ο νομάρχης Πρέβεζας, φταίνε οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ σε δήμους των Ιωαννίνων και άλλα. Επιχειρήθηκε από κάποιους, όχι από τον Β. Αργύρη, να αποδοθούν ευθύνες σε εμένα, με τη μορφή λάσπης μάλιστα. Τις επιστρέφω, διότι δε με αγγίζουν. Ενώ σε όλες τις αναμετρήσεις το ΠΑΣΟΚ είχε εκπληκτικά αποτελέσματα, η Ήπειρος είναι η μοναδική περιφέρεια που υποστήκαμε τέτοια ήττα. Φταίμε όλοι γι’ αυτό, αλλά οι ευθύνες επιμερίζονται με το ρόλο που είχε ο καθένας».
Για τους αυτοδιοικητικούς:
«Είχα πει σε ανύποπτο χρόνο, ότι οι αυτοδιοικητικοί θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις εκλογές. Αποδείχθηκε στο σύνολο της χώρας. Δεν ήμουν υπέρ της επιστράτευσης κεντρικών στελεχών και ευτυχώς για το ΠΑΣΟΚ που δεν το έκανε στη Στ. Ελλάδα. Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης ξέρουν την τέχνη να κερδίζουν τις εκλογές. Τα κεντρικά στελέχη έχουν εμπειρία, αναγνωρισιμότητα, αλλά έχουν και μία σημαντική αδυναμία. Δεν ξέρουν να ισορροπούν σε διπλές εκλογές της αυτοδιοίκησης. Η διαφορά αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε δικά μας λάθη, στις δικές μας αδυναμίες, στη δική μας λάθος στρατηγική και στις λαθεμένες επιλογές προσώπων, χωρίς με αυτά να μειώνω τη νίκη του κ. Καχριμάνη. Είμαστε πολλοί αυτοί που δικαιωθήκαμε, γιατί λέγαμε, ότι πρέπει να δούμε μέσα από ενδελεχή διάλογο και την επιλογή του επικεφαλής και της στελέχωσης του ψηφοδελτίου σε κάθε νομό».
To ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας: «Παρότι μάς απαξίωσαν, αφού δε χρησιμοποίησαν τα στελέχη της νομαρχιακής μας παράταξης στο ψηφοδέλτιο, εμείς ήμασταν παρόντες. Αυτοί που ήθελαν να προσφέρουν δεν ήταν αρεστοί σε παράγοντες του νομού που ήθελαν να έχουν τον πρώτο λόγο στο ψηφοδέλτιο. Είναι επιλογή του επικεφαλής η συγκρότηση του ψηφοδελτίου, αλλά θα πρέπει να ακούει και τους τοπικούς φορείς. Οι απόψεις μου για το ψηφοδέλτιο και τη στρατηγική, που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε δεν έγιναν αποδεκτές. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις δικές μου προτάσεις», σημείωσε ο κ. Ιωάννου, για να προσθέσει: «Δε γίνεται ως ΠΑΣΟΚ να έχουμε κερδίσει σχεδόν το σύνολο των δήμων στην Περιφέρεια, να έχουμε κερδίσει τις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών, αλλά ο συνδυασμός μας να καταψηφίζεται μετά μανίας. Ό,τι προτείναμε ως πρόσωπα και ως παράταξη δεν άγγιξε τους Ηπειρώτες».

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3941:2010-11-16-12-58-54&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: