Οι κάτοικοι της Μασσαλίας αποκαλύπτουν στο Διαδίκτυο τη βρωμιά της πόλης τους

«Αρκετά με τη βρωμιά στην πόλη μας!», είπαν οι κάτοικοι της Μασσαλίας και αποφάσισαν να να αναρτήσουν στον Διαδίκτυο φωτογραφίες και κάθε υλικό που θα δείχνει τα σκουπίδια που ασχημαίνουν την πόλη τους.
«Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες με νεκρούς αρουραίους, αναποδογυρισμένους κάδους απορριμμάτων, περιττώματα σκύλων στα πεζοδρόμια, σκουπιδότοπους στις παραλίες και γενικά, με ό,τι κάνει τη Μασσαλία μια βρόμικη πόλη» αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του ιστoσελίδας με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Σκατά στη Μασσαλία».
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι από δύο Μαρσεγιέζους. «Κατοικώ στη Μασσαλία, αγαπώ την πόλη μου όμως εκεί έχει γίνει 'βόρβορος' και αυτό δείχνω», εξήγησε ο Πατρίκ Ντελόρμ, τεχνικός διευθυντής σε μια εταιρεία πληροφορικής, αναλύοντας τη φιλοσοφία της ιστοσελίδας του.


Οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει φωτογραφίες, αρκεί να διευκρινίζει το πού και πότε τραβήχτηκαν και να γράφει κάποιο σχόλιο.

Στην πόλη σημειώνονται επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργατών καθαριότητας. Στην τελευταία απεργία τον Οκτώβριο (με διάρκεια 15 ημέρες) στους δρόμους της πόλης συγκεντρώθηκαν σχεδόν 10.000 τόνοι απορριμμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: