Οι κοινοτικοί και το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζουν» προγράμματα και ερευνητές

Στις δραστηριότητες του Προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτρη Φωτιάδη, όπως αυτές αναπτύχθηκαν μέσα από δεκάδες ερευνητικά προγράμματα εστιάζεται η έρευνα που ξεκίνησε από τον OLAF, την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της απάτης και την οποία συνδράμει η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου και οι εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.
Η έρευνα φυσικά δεν αφορά στις εταιρίες που στεγάζονται στο Τεχνολογικό Πάρκο, όπως έχει αφεθεί να εννοείται, αλλά κυρίως στα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν και μάλλον οι πόροι τους κατέληξαν σε σκοπούς άλλους από τους προβλεπόμενους.
Ο Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Γιάννης Καπελέρης, από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε, επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από αίτημα του OLAF και αφορά σε κοινοτικά προγράμματα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από στοιχεία του ίδιου οργανισμού τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η έρευνα διεξάγεται παράλληλα κι σε άλλες ευρωπαικές χώρες, καθώς ορισμένα προγράμματα ήταν διακρατικά. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση, κάνουν λόγο για ανθρώπους που πλούτισαν από κονδύλια που προορίζονταν για την έρευνα και την καινοτομία. Έτσι ιδρύθηκαν δεκάδες εταιρίες, με κοινό χαρακτηριστικό τις τεχνολογίες πληροφορικής και την καινοτομία, οι περισσότερες με έδρα την Αθήνα και ορισμένες εξ αυτών να είναι γνωστές από έργα που έχουν αναλάβει στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, που όταν ξετυλιχθεί σε όλες τις διαστάσεις της, θα αποκαλυφθούν πολλά, φέρονται να έχουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο αλλά και το Μιχαηλίδειο Καρδιολογικό Κέντρο, που έχει έδρα επίσης τα Γιάννενα.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/6941------lr----.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: