Πολιτιστικό τριήμερο από τη ΘΕΑΤΟ

Την « 4η Θεατρική Συνάντηση » οργανώνει το τριήμερο 26-27-28 Νοέμβρη 2010 η ΘΕΑΤΟ στην οποία θα δοθούν ισάριθμες θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική ομάδα στην Παραμυθιά, ξεπερνώντας σωρεία εμποδίων, παραμένει πιστή σένα μοναδικό πολιτιστικό ραντεβού θεατρικής δράσης. Ερασιτεχνικές Θεατρικές ομάδες από άλλα μέρη, με ταυτόσημες αγωνίες, ταυτόσημα βιώματα και ταυτόσημα προβλήματα, παρουσιάζουν την δουλειά τους για το ευρύτερο θεσπρωτικό κοινό και όχι μόνο. Ανοίγει κατ αυτό τον τρόπο ένα διάπλατο πολιτιστικό παράθυρο που για τρεις μέρες θα φυσάει γερές δώσεις πολιτιστικής «αύρας» που σπανίζει στον τόπο μας.

Το θεατρικό τριήμερο το ανοίγει την Παρασκευή 26 Νοέμβρη (9:00μ.μ) η ίδια η ΘΕΑΤΟ που θα παρουσιάσει την φετινή της παραγωγή με το έργο του Νικήτα Νηφάκη «Η Φιλονεικία των μελών του σώματος». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με εξαιρετικά βαθειά σημειολογία, που είχαν την ευκαιρία πολλοί να χαρούνε την Άνοιξη που παρουσιάστηκε αλλά και πάμπολλα τα αιτήματα για το ξανανέβασμά της.
Το Σάββατο 27 Νέμβρη (9:00μμ) η θεατρική ομάδα της Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ θα παρουσιάσει το έργο «Χωρίς Διαβατήριο» του Γιάννη Γεωργακάκη. ‘Όπως μαρτυρεί ο τίτλος του, το έργο αναφέρεται σ’ ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη πόλη, το μεταναστευτικό. Και ως «Πόλη» ορίζεται η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Παραμυθιά, ή η Ελλάδα κι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, που φαίνεται να κλείνει ερμητικά τις πύλες της σε πρόσφυγες και αναγκεμένους. Ένα έργο με στοιχεία αρχαίου δράματος και ιστορικές αναφορές που εκτείνονται σε 2.500 χρόνια ευρωπαϊκής ιστορίας, φωτίζοντας το δίπολο εξουσία-μετανάστευση.
Την Κυριακή 28 Νοέμβρη (8:30μ.μ) το Θεατρικό εργαστήρι Πάργας ‘’ Η ΑΥΛΑΙΑ’’ θα παρουσιάσει το «δραματική κωμωδία» του Ιάκωβου Καμπανέλη «Viva Ασπασία». Ένα ελάχιστο κομμάτι ελληνικής ιστορίας που συμπυκνώνει ξεχασμένες πανανθρώπινες αξίες.
ΟΙ παραστάσεις θα δοθούν στο Θεατράκι της Αίθουσας Πολλαπλών Χρίσεων του Δήμου Παραμυθιάς (Καρκαμίσι) με μια συμβολική εθελοντική οικονομική ενίσχυση των 12 € για όλες τις παραστάσεις ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν μέρος των εξόδων.
Η ΘΕΑΤΟ πιστή σε μια ποιοτική πολιτιστική προσφορά και με βασική αγωνία την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάδοσή της, καλεί όλους τους συμπολίτες και φίλους του θεάτρου να πλαισιώσουν την «4η θεατρική συνάντηση» στο ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που το έπραξαν στις τρεις προηγούμενες.
Καλεί όλους … πάρτε θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: