Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Leader με 32 προτάσεις σε Γιάννενα - Θεσπρωτία

Ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου η πρώτη φάση του Leader Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας με 32 προτάσεις να κατατίθενται στην «Ηπειρος ΑΕ». Στις 6 Ιουνίου υπεγράφη η σύμβαση στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) (προσέγγιση LEADER) μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», ως Ομάδας Τοπικής Δράσης που θα διαχειριστεί και θα υλοποιήσει το τοπικό πρόγραμμα Leader για τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Το ύψος της δημόσιας δαπάνης που έχει εγκριθεί στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος για την «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ανέρχεται στα 6.150.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ.
H «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος προέβη στις 2 Σεπτεμβρίου στην 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις έως τις 22 Νοεμβρίου.
Κατά την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προκηρύχθηκε Δημόσια Δαπάνη ύψους 4.052.000 € και απευθυνόταν μόνο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών).
Η 1η προκήρυξη του προγράμματος αφορά επενδυτικά σχέδια μόνο από φυσικά και νομικά πρόσωπα στους τομείς της μεταποίησης γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, του αγροτουρισμού (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.) και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση) και πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις.
Κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων την 22η Νοεμβρίου κατατέθηκαν στα γραφεία της Ο.Τ.Δ. τριάντα δύο επενδυτικές προτάσεις που αφορούσαν ιδρύσεις – εκσυγχρονισμούς – επεκτάσεις στους ακόλουθους τομείς:
ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Αγροτουρισμός 27

18 καταλύματα
9 παραδοσιακά καφενεία & εστιατόρια
Μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων 2

Στον τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση) 3 1 επιχείρηση παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
1 επιχείρηση παροχής υπηρεσιών
1 βιοτεχνική μονάδα
Κατάλογος των υποβληθεισών προτάσεων θα αναρτηθεί στο site της εταιρείας: www.epirussa.gr.
Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του οργάνου που αποτελεί το Επίπεδο Λήψης Αποφάσεων της Ο.Τ.Δ.. Η αξιολόγηση δε θα υπερβεί τους τρεις 3 μήνες.


http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4168:-----leader--32----&catid=35:news

Δεν υπάρχουν σχόλια: