«Εβδομάδα Ηπείρου» από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας

Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας διοργανώνει την «Εβδομάδα Ηπείρου» από 5 έως 12 Δεκεμβρίου.Οι εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Ηπείρου» έχουν ως στόχο την προβολή της Ηπείρου, μέσα από την παρουσίαση ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων κ.ά., τη γνωριμία με την πολιτισμική δημιουργία και τον παραδοσιακό πολιτισμό με σκοπό την πολιτιστική, λαογραφική, ιστορική και τουριστική προβολή της περιοχής. Στις εκδηλώσεις θα παρευρίσκονται τιμώμενοι καλλιτέχνες, επιφανείς ηπειρώτες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την Ήπειρο και την Αχαΐα κ.ά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Τεταρτη 24/11 : βραδιά για εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, συνέντευξη Τύπου (χορηγοί, συνδιοργανωτές) ενημέρωση για την ηπειρώτικη εβδομάδα, διανομή προγράμματος εκδηλώσεων και αναμνηστικών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας : λειτουργία διαφημιστικών stand σε κεντρικά σημεία της πόλης, λειτουργία περιπτέρων των τεσσάρων Ν.Α. της Ηπείρου στην αίθουσα του συλλόγου και στην αίθουσα που θα γίνουν εκδηλώσεις (πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αιγίου). Προσωπικές επισκέψεις των μελών του Δ.Σ. σε φορείς, οργανισμούς κ.ά. Συνεντεύξεις των τιμώμενων καλλιτεχνών σε τοπικό Ρ/Σ.

Κυριακή 5/12: εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας. Χώρος η αίθουσα του συλλόγου.

Δευτέρα 6/12: επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Δήμου Αιγίου και στον οίκο ευγηρίας Άγιο Χαράλαμπο (προσφορά εδεσμάτων, cd, φυλλαδίων κ.ά.).

Τρίτη 7/12: προσφορά εθελοντικής εργασίας σε κάποιο από τα ιδρύματα της πόλης (ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου).

Τετάρτη 8/12: ανοιχτό μάθημα ηπειρώτικων χορών (με συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του συλλόγου), πρόσκληση σε target group. Χώρος η αίθουσα του συλλόγου.

Πέμπτη 9/12: αφιέρωμα στους Σάββα Σιάτρα και Χρήστο Ζώτο.Έκθεση cd των καλλιτεχνών. Χώρος το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αιγίου (παλιό νοσοκομείο). 8. μμ

Παρασκευή 10/12: βραδιά νεολαίας και νεανικής μουσικής. Βράβευση αριστεύσαντων μαθητών (με καταγωγή από την Ήπειρο) και επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Χώρος bar του Αιγίου.

Σάββατο 11/12: αφιέρωμα στο συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο, παρουσίαση του βιβλίου «Ιμαρέτ». Έκθεση βιβλίων του συγγραφέα. Χώρος το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αιγίου (παλιό νοσοκομείο). 7.30 μ.μ.

Κυριακή 12/12: βραδιά θεάτρου, θεατρικό αναλόγιο ή προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ήπειρος» του Στράτου Στασινού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: