Δεν προλαβαίνουν τις κατολισθήσεις

Kινδυνεύει οικισμός στους Μουζακαίους
Σε κρανίου τόπος έχει μετατραπεί ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων, μετά τις έντονες και συνεχείς καταιγίδες των τελευταίων ημερών. Τα προβλήματα είναι τεράστια στο σύνολο της περιοχής, με τα σοβαρότερα να εντοπίζονται στο Δήμο Παμβώτιδας, λόγω μεγάλης κατολίσθησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουζακαίων.

Ένας ολόκληρος οικισμός μετακινείται, ενώ το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στην κυριολεξία το κατάπιε η γη. Δεκαπέντε σπίτια του οικισμού αντιμετωπίζουν κίνδυνο και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της εκκένωσής τους.

Επί τόπου βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να παρακολουθήσουν το φαινόμενο της κατολίσθησης και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Από μεγάλη κατολίσθηση, στο παλιό χιονοδρομικό του Μετσόβου, έκλεισε η παλιά εθνική οδό, ενώ κλειστός παραμένει επίσης από κατολίσθηση και ο δρόμος Μηλιάς Γρεβενών.
Το σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από κατολισθήσεις και καταπτώσεις και παρότι τα μηχανήματα της Νομαρχίας, των δήμων και ιδιωτικά έχουν κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.
http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/6969-2010-11-27-11-19-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: