Τέσσερις παραιτήσεις ζήτησε ο Πρύτανης από το Τεχνολογικό Πάρκο

Την παραίτηση του προέδρου του Επιχειρηματικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, Δημήτρη Φωτιάδη, καθώς και τριών ακόμη μελών της διοίκησης που προέρχονται από τους «κόλπους» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζήτησε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την γνωστοποίηση της έρευνας που έχουν ξεκινήσει ευρωπαϊκοί και ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί. Όπως είναι γνωστό η έρευνα ξεκίνησε με εντολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) και συνεχίζεται με την συνδρομή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, καθώς υπάρχουν ύποπτα στοιχεία για παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις στην τεχνολογία.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι πρυτανικές αρχές σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν αφενός το Τεχνολογικό Πάρκο και αφετέρου το κύρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, που σημειωτέον δεν φαίνεται να εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στην υπόθεση, ζήτησαν τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Πάρκου, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (φωτο) .
Η μία παραίτηση έχει ήδη φτάσει στην Πρυτανεία, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιπες.
Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν από τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου αλλά και από το ΣΔΟΕ ενημέρωση για την υπόθεση καθώς και το πόρισμα εφόσον αυτό προκύψει.
Πάντως οι σημερινές πρυτανικές αρχές είχαν από καιρό εκτιμήσει πως το Τεχνολογικό Πάρκο δεν εξυπηρετεί τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε και σκόπευαν να προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του, ανεξάρτητα από την υπόθεση που ξέσπασε και ενδεχομένως να προκάλεσε γρηγορότερα τις εξελίξεις.
«Μια καταγγελία που αφορά το ακαδημαϊκό ίδρυμα, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Θα το διαχειριστούμε σύμφωνα με το νόμο, χωρίς υπερβολές. Ζητήσαμε τις παραιτήσεις, προκειμένου να προφυλάξουμε το Τεχνολογικό Πάρκο. Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, ενδεχομένως να προκύψουν στοιχεία, ενδεχομένως όχι. Το θέμα αφορά κυρίως επιδοτήσεις επιχειρήσεων της έρευνας και ενδεχομένως να εμπλέκονται και υπηρεσίες των Βρυξελλών, ωστόσο δεν είναι δική μας υπόθεση. Εάν υπάρξουν ευθύνες θα πρέπει και ‘μεις να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις», σημείωσε.
Ο κ. Αλμπάνης πρόσθεσε πως σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το Τεχνολογικό Πάρκο δεν ανταποκρίθηκε στην αποστολή του, δηλαδή τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην αγορά και τη συνεργασία με τις ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου.
Βέβαια οι πρυτανικές αρχές αναμένουν και αποτίμηση του έργου του Τεχνολογικού Πάρκου συνολικά πριν προχωρήσουν σε αλλαγές στη λειτουργία του.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4194:2010-11-26-00-19-32&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: