Και νέες κατολισθήσεις

Πρωτοφανείς οι ζημιές στο Νομό Ιωαννίνων

Τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα, στην Δαφνούλα και το Μέτσοβο ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που ανέκυψαν στους Μουζακαίους και να θέσουν σε κατάσταση συναγερμού όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στο Μέτσοβο, στον κάτω οικισμό, ένα σπίτι υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος και για άλλα, καθώς στο ίδιο σημείο είχαν παρουσιαστεί και πέρυσι προβλήματα.


Μεγάλη κατολίσθηση είναι σε εξέλιξη και στην Δαφνούλα, την οποία επισκέφθηκαν ο Νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας και μηχανικοί της Νομαρχίας και του Δήμου.
Είχε προηγηθεί όπως είναι γνωστό το πρόβλημα στον οικισμό των Μουζακαίων, όπου το Πνευματικό Κέντρο κατέρρευσε ενώ οι κάτοικοι ορισμένων σπιτιών χρειάστηκε να τα εγκαταλείψουν για λόγους ασφαλείας.
Τα προβλήματα σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων είναι πρωτοφανή, από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος που να μην έχει υποστεί ζημιές, ενώ ολόκληρες περιοχές έχουν πλημμυρίσει και περιουσίες κινδυνεύουν.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/6974-2010-11-28-18-59-32.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: