Ποιοι θα αποτελούν το πρώτο Περιφερικό Συμβούλιο Ηπείρου

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα

Τριάντα ένας σύμβουλοι από την παράταξη του Αλ. Καχριμάνη, δεκαέξι από την παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη, δύο από την «Λαϊκή Συσπείρωση» και από ένας από τις δύο άλλες παρατάξεις της Αριστεράς, «ΑΥ.Ρ.Ι.Ο.» και «Αριστερή Παρέμβαση» θα αποτελούν το πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου.
Η επίσημη ανακήρυξη των εκλεγέντων θα γίνει τις επόμενες ημέρες από το Πρωτοδικείο και αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και γίνει η ακριβής κατανομή των εδρών. Σύμφωνα πάντως με την ανεπίσημη κατανομή, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο – με πιθανότητα πολύ μικρών αλλαγών – θα αποτελείται από τους εξής συμβούλους:

Από την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη θα μετέχουν 14 από το Νομό Ιωαννίνων, ήτοι: Καραμπίνας Ιωάννης, Πότσης Οδυσσέας, Κολόκας Παντελής, Παπατσίμπας Γιώργος, Πλιάκος Μιχάλης, Πέτσιος Κωνσταντίνος, Καττής Νίκος, Γιαννακάκης Γιάννης, Μπαλτογιάννης Γιώργος, Τσουλάκη – Μπίστα Μαρία, Ντέτσικας Κωνσταντίνος, Παργανάς Σταύρος, Παπαχρήστου Βασίλης, Χριστοφορίδης Βασίλης. Επτά από το Νομό Άρτας, ήτοι: Τσιρογιάννης Χρήστος, Κύρκος Χρήστος, Κατέρης Ιωάννης, Ψαθάς Βασίλης, Γαλάνης Αντώνης, Δίβαρης Διονύσιος, Παπαγιάννης Γιάννης του Γεωργίου. Έξι από το Ν. Πρέβεζας, οι: Σπυρέλης Μιχ., Κατσαμόρης Βασίλης, Ευθυμίου Γιάννης, Ανατολιοτάκης Νίκος, Μικρούλης Φάνης, Γιολδάσης Βασίλης και τέσσερις από το Ν. Θεσπρωτίας, οι: Κάτσιος Νίκος, Δημάκος Δημήτριος, Δηλαβέρης Αναστάσιος και Κώτσιος Νίκος.
Από την παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ, Τόπος να ζεις» εκλέγονται: Επτά από το Ν. Ιωαννίνων, οι: Αργύρης Ευ., Παπαβρανούσης Χρήστος, Χατζηεφραιμίδης Μάκης, Κασσής Μιχάλης, Μπάτσης Χαράλαμπος, Ζηκίδου – Ντάσση Καλιρρόη, Ζούμπας Στέφανος. Τρείς από το Ν. Άρτας οι: Μπόβολος Κώστας, Μίχας Παύλος, Παπανδρέου Κων. Τρείς από το Ν. Πρέβεζας οι: Αρβανίτης Κων. Ζάκκας Γεώργιος, Αναγνώστου Δημήτριος και τρεις από το Ν. Θεσπρωτίας οι: Τζοβάρας Γρηγόριος, Ιωάννου Αθηνά και Μπότος Σπ.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγει τον Κ. Κωτσαντή, ως επικεφαλής της παράταξης στα Γιάννινα και – εκτός απροόπτου – τον Β. Ζιώβα στο Ν. Άρτας.
Στο Ν. Ιωαννίνων, εκλέγονται επίσης ο Γιάννης Παπαδημητρίου (ΑΥΡΙΟ) και ο Νίκος Ζήκος (Αριστερή Παρέμβαση).

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1903&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: