Χάλκινο μετάλλιο για την Μπουκουβάλα στο Αμπού Ντάμπι

Το χάλκινο μετάλλιο στο γκραν πρι τζούντο που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι κατέκτησε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, προσθέτοντας και 80 βαθμούς στο ενεργητικό της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 και εισπράττοντας 1.500 δολάρια.
Ετσι, συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο και το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού.
Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων σημείωσε δύο νίκες σε συνολικά τρεις αγώνες στην κατηγορία των -57 κιλών. Πέρασε μπάι στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο νίκησε με Ippon την βραζιλιάνα χάλκινη Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Κέιτλιν Γκουαντρός.

Στα προημιτελικά επικράτησε της αμερικανίδας, Μάρτι Μαλόι, για να γνωρίσει την ήττα στα ημιτελικά από την ιταλίδα χρυσή Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Τζιούλια Γκουϊνταβάλε.
«Είμαι στεναχωρημένη γιατί ήμουν σίγουρη για την παρουσία μου στον τελικό. Η ιταλίδα, έστω κι αν ήταν πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν στα μέτρα μου. Η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες και για αυτό στεναχωριέμαι περισσότερο.
»Θα μπορούσα να πάρω ακόμη περισσότερους βαθμούς, ώστε να βρεθώ αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη λίγο πριν τη δύση του 2010. Από αύριο θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», δήλωσε η ελληνίδα τζουντόκα.
Το επόμενο... ραντεβού της Μπουκουβάλα είναι το Γκραν Σλαμ του Τόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: