Ζαγόρι και Γιάννενα οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί ξανά

Νέες διακρίσεις για τα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια ως τουριστικοί προορισμοί,
σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την απονομή των τουριστικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Philoxenia».
Ύστερα από ψηφοφορία, που διενεργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του εκθεσιακού φορέα της «Helexpo», οι πέντε περισσότερο αγαπημένοι παραθαλάσσιοι ελληνικοί προορισμοί για το 2010 είναι η Σάμος, η Κρήτη, η Λευκάδα, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική.

Αγαπημένοι ορεινοί προορισμοί είναι ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, τα Ζαγοροχώρια, ο Όλυμπος, ο Παρνασσός και το Πήλιο, ενώ οι πέντε δημοφιλέστερες πόλεις: το Ναύπλιο, η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα. Αντίστοιχα, οι φιλικότεροι προς το περιβάλλον περιοχές είναι: η λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, τα Ζαγοροχώρια, το Νυμφαίο Φλώρινας, το Πήλιο και η Σάμος.
Ως καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα επελέγησαν η Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, το Καϊμακσταλάν Πέλλας, ο Παρνασσός και το Σέλι Ημαθίας, ενώ οι Έλληνες επιλέγουν για ταξίδια στο εξωτερικό κατά σειρά την Ισπανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Ο διαγωνισμός γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων της «Philoxenia», από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: