Καταγγελία παρατάξεων για έργα που υποβαθμίζουν την Θεσπρωτία

Tην επαναφορά, αμέσως μετά τις εκλογές, των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στη λωρίδα της Σαγιάδας, την προώθηση των διαδικασιών για την εγκατάσταση του Σταθμού Φυσικού Αερίου στην Πέρδικα, αλλά και το ενδεχόμενο εγκατάστασης του ΧΥΤΥ στο Καρβουνάρι, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους η «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγουμενίτσας», η «Θεσπρωτία της Αντίστασης και του Αγώνα» και η «Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου».
Επισημαίνεται ότι «αυτά δεν είναι τυχαία. Ισχυρότατα οικονομικά επιτελεία και συμφέροντα βρίσκονται σε μεθοδικό αγώνα που φέρνουν την Θεσπρωτία ακόμα πιο κάτω στις θλιβερές πρωτιές της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Η «Εγνατία» και το Λιμάνι δεν έφεραν την περιλάλητη ανάπτυξη, αλλά τα υποπροϊόντα μιας παρασιτικής ανάπτυξης σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων».

Στην ίδια κοινή ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «η Θεσπρωτία της συμπίεσης του φυσικού αερίου στις καλύτερες παραλίες της, η Θεσπρωτία των σκουπιδιών της Ηπείρου στη μεγαλύτερη κτηνοτροφική περιοχή και καμιάς μεταποιητικής μονάδας, η Θεσπρωτία των βρώμικων ποταμών και των «ασφαλτικών» δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες, αποτελεί ένα φρικιαστικό όραμα που σταδιακά γίνεται πραγματικότητα και που ο Θεσπρωτικός λαός πρέπει έγκαιρα να αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις».
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1958&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: