Προεκλογικά πυρά ΚΚΕ με φόντο παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Περιοδεία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών και του δήμου Πρέβεζας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΚΕ Κώστας Κωτσαντής, καταγράφοντας προβλήματα και ελλείψεις. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Κωτσαντής κατήγγειλε τα προβλήματα των παιδικών σταθμών, κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων και κακή κατάσταση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού.
Ειδικότερα, κατήγγειλε την εγγραφή μεγάλου αριθμού νηπίων που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από ελάχιστο προσωπικό σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών, αλλά και διαβρώσεις σε κτίρια «κλουβιά» με ανύπαρκτες αυλές και ελλιπή εξοπλισμό.


Στα προβλήματα αυτά προστίθεται και η περικοπή της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών κατά περίπου 10%, τη στιγμή που έχουν να λάβουν αύξηση από το 2003, οπότε και πέρασαν από την πολιτεία στους δήμους.
Βασικά αιτήματα του ΚΚΕ που αναδεικνύονται και μέσα από την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι η διασφάλιση της ενιαίας δημόσιας προσχολικής αγωγής με παιδικούς κρατικούς σταθμούς και όχι με σταθμούς που θα υπάγονται στους δήμους.
Ο κ. Κωτσαντής τόνισε ακόμη την ανάγκη διασφάλισης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την δυνατότητα συμμετοχής όλων των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, την κατάργηση των τροφείων και την βελτίωση των υποδομών.
Μπορεί σήμερα οι δήμοι να υποστηρίζουν πως ικανοποιούν μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που κατατίθενται για συμμετοχή στους παιδικούς σταθμούς, όμως με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα ποσοστά είναι πολύ μικρότερα, σημείωσε ο κ. Κωτσαντής. Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να καταθέσουν καν αίτηση καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, αν και έχουν πραγματική ανάγκη.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2105:2010-09-02-23-16-19&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: