Επιστολή Αργύρη σε Μπιρμπίλη για το πάγωμα της χωροθέτησης

Να «παγώσουν» μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αιρετής Περιφερειακής Αρχής της Ηπείρου οι διαδικασίες χωροθέτησης των υποδομών του φυσικού αερίου στην περιοχή Πέρδικας – Συβότων ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», Βαγγέλης Αργύρης.

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της προμελέτης σχετικά με τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου και της χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης στα παράλια του Νομού Θεσπρωτίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ ζητά από την Υπουργό το «πάγωμα» της διαδικασίας θεωρώντας πως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, δίνει τη δυνατότητα σε δυνάμεις που «αδιαφορούν για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής και ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν μόνο το προσωπικό και μικροπολιτικό τους συμφέρον», να διαστρεβλώνουν και να αλλοιώνουν τη σημασία του έργου αυτού.
«Επιχειρούν ορισμένοι-οι ίδιοι που δεν επιθυμούν να δικαιωθεί η επιλογή της προώθησης του «Καλλικράτη»- να δημιουργήσουν εντυπώσεις και στρεβλές ερμηνείες σχετικά με το έργο αυτό. Είναι οι γνωστές συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας, που δε διστάζουν να υποτάξουν το συμφέρον της περιοχής, σε κάλπη-κα τερτίπια» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Αργύρης, δεσμευόμενος πως η εξέλιξη αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερήσει την προώθηση του αναπτυξιακού έργου, καθώς η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας θα κινηθεί με θέληση και αποφασιστικότητα, αφού η αρμοδιότητα και ο ρόλος της θα είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: