Επεκτείνεται στην Αλβανία ο όμιλος Υγεία

Το νέο νοσοκομείο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Τίρανα τον Ιούλιο

Την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αλβανία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εγκαινιάζοντας σήμερα στα Τίρανα το νέο νοσοκομείο του Ομίλου Υγεία, συνολικής επένδυσης 60 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να γίνουν ακόμα φιλικότερες οι ξένες επενδύσεις στην Αλβανία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την πρόοδο που έχει σημειώσει η αλβανική οικονομία.


Ο πρόεδρος της MIG και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Υγεία Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες στον πρωθυπουργό της Αλβανίας και την κυβέρνησή του για τη στήριξη της επένδυσης στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Αλβανία αποτελεί μια εξαιρετικά φιλική χώρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Το νέο νοσοκομείο (Hygeia hospital Tirana) ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Τίρανα τον Ιούλιο με αρχική δυναμικότητα περίπου 120 κλινών, διαθέτοντας γενικό νοσοκομείο, παιδιατρική κλινική και μαιευτική κλινική καλύπτοντας όλα τα περιστατικά από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία τους.

Όπως ανέφεραν τα επιτελικά στελέχη του Ομίλου Υγεία στη διάρκεια της ξενάγησης των προσκεκλημένων, σε πλήρη ανάπτυξη το νοσοκομείο θα διαθέτει 220 κλίνες, 12 χειρουργικές αίθουσες, πέντε αίθουσες τοκετών και 16 κλίνες ΜΕΘ. Ήδη τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του έχει δεχθεί περισσότερους από 1.800 ασθενείς και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 110 χειρουργεία.

Με τη νέα αυτή επένδυση ο όμιλος Υγεία έχει πλέον παρουσία σε τέσσερις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατέχοντας δέκα ιδιωτικά νοσοκομεία σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και Αλβανία τα οποία διαθέτουν άδειες συνολικής δυναμικότητας 1848 κλινών με 84 χειρουργικές αίθουσες, 47 αίθουσες τοκετών και 23 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 160 κλίνες. Σε αυτά απασχολούνται περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι και περίπου 4.000 συνεργάτες και γιατροί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: