Απόψε οι U2 ροκάρουν στην Αθήνα!

Μετά από μήνες αναμονής, έφτασε επιτέλους η πιο σημαντική μέρα για τους χιλιάδες fans των U2 στη χώρα μας: απόψε, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ, το κορυφαίο ιρλανδικό συγκρότημα θα δώσει μια φαντασμαγορική συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας «360° Tour».
Μετά την πρώτη επίσκεψή τους στη χώρα μας, το 1997 στη Θεσσαλονίκη, το mega-group επισκέπτεται και την Αθήνα, με το νέο του άλμπουμ στις αποσκευές του, «No Line On The Horizon». Η περιοδεία των «360 μοιρών», που θα διαρκέσει πάνω από 2 χρόνια συνολικά, ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2009 στη Βαρκελώνη και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου 2011 στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, έχοντας μετρήσει 87 συναυλίες, αποκλειστικά σε μεγάλα στάδια.

Πήρε το όνομά της από τη «Δαγκάνα» («The Claw»), την ειδική κατασκευή ύψους 27,5 μέτρων που θα δεσπόζει πάνω από την ανοιχτή σκηνή, η οποία επιτρέπει στους θεατές να βλέπουν το συγκρότημα απ’ όπου κι αν κάθονται και στηρίζει την τεράστια κυκλική οθόνη βίντεο. Η σκηνή μαζί με την «Δαγκάνα» χρειάζονται 6 ημέρες για να στηθούν και ήδη κρατούν το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σκηνική κατασκευή συναυλίας όλων των εποχών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μόνα εισιτήρια που έχουν εξαντληθεί είναι αυτά της αρένας (65 ευρώ) και αυτά των πιο φτηνών θέσεων (33 ευρώ) στο πίσω μέρος της σκηνής. Εισητήρια για τις κερκίδες αξίας 100, 165 και 330 ευρώ υπάρχουν ακόμα και θα πωλούνται και σήμερα, την ημέρα της συναυλίας, έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο.
Για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις των χιλιάδων οπαδών τους, ο ΟΑΣΑ δημιούργησε ειδικά δρομολόγια: μια έκτακτη λεωφορειακή γραμμή με αφετηρία επί της Λεωφόρου Κηφισίας (μεταξύ των οδών Αρτέμιδος και Χωματιανού) που θα έχει δρομολόγια περίπου κάθε 3 λεπτά και θα κάνει τέρμα στο Σύνταγμα, αύξηση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού από το σταθμό Ειρήνης μετά τα μεσάνυχτα (αναχώρηση κάθε 5 λεπτά) και ενίσχυση των δρομολογίων της γραμμής 2 του Μετρό από το σταθμό Αττικής μέχρι το Σύνταγμα (κάθε 7,5 λεπτά). Ανάλογα με τις απαιτήσεις της κίνησης του επιβατικού κοινού, ενδέχεται να αυξηθούν τα δρομολόγια και στη γραμμή 3 του Μετρό.
Από τους δεκάδες χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν απόψε στο ΟΑΚΑ, πολλοί θα προέρχονται από την ελληνική επαρχία, ενώ υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 10-15% θα έρθει από το εξωτερικό, αποκλειστικά και μόνο για την αποψινή βραδιά.
Οι πύλες του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό στις 17:30 και οι U2 αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή στις 21:45. Πριν από τους Ιρλανδούς θα εμφανιστούν οι Snow Patrol από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει ο Aviv Geffen από το Ισραήλ.
Όσοι έχετε ήδη εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι, φανταζόμαστε ότι είστε ήδη σε συναυλιακό ρυθμό. Οι υπόλοιποι προλαβαίνετε ακόμα. Καλή διασκέδαση!



Δεν υπάρχουν σχόλια: