Γλύπτες, ζωγράφοι και φωτογράφοι στη «Δωδώνη»

Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα και έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Δωδωναίος Λόγος» που γίνονται για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Δωδώνη.
Συνεργάζονται στη διοργάνωση, το περιοδικό «Ηπειρωτικά Γράμματα» και σε συνεργασία με το δήμο και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης.
Φέτος η ημερίδα έχει θέμα «Η Ήπειρος των γλυπτών και των ζωγράφων» την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο τέως δήμαρχος Ιωαννιτών, αρχιτέκτονας και συγγραφέας Τάσος Παπασταύρος με θέμα «Ηπειρωτική γλυπτική», ο γλύπτης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρος Παπαγιάννης, με θέμα «Η σημειολογία των έργων του Μουσείου στο Ελληνικό», η ζωγράφος – χαράκτρια Ρουμπίνη Σαρελάκου – Ρόκκου με θέμα «Ανάμεσα σε ηπειρώτες γλύπτες και ζωγράφους». Ακόμη, θα μιλήσει η φιλόλογος Λένα Γιωβάνη – Γκίκα, με θέμα «η λαϊκή επιγραφή στην Ήπειρο». Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θάνος Χρήστου. Θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμούς η πρόεδρος της ΕΛΣΗ Άννα Δερέκα, ο δήμαρχος Δωδώνης Γιάννης Μπούκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης Γιάννης Τσιάλος.

Την ημερίδα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου θα πάρουν μέρος με έργα τους οι ζωγράφοι και γλύπτες Χριστόδουλος Γκαλντέμης, Ελένη Κοντού, Δήμητρα Γούση, Αγγελική Δερέκα, Χρήστος Δήμου, Τίνα Δογορίτη, Απόστολος Ζώτος, Αντώνης Καρασταμάτης, Αντώνης Κέλης, Πέτρος Λαρδάς, Μαρία Λιτσοπούλου, Σπύρος Μάκος, Γιώργος Μήτσης, Γιώργος Νάκος, Θόδωρος Παπαγιάννης, Σύνη Παπαγιάννη, Κυριάκος Ρόκος, Στέφανος Ρόκος, Δημήτρης Ρόκος, Ρουμπίνη Σαρελάκου, Ράνια Σταθοπούλου, Νίτσα Συνίκη – Παπακώστα,Στέφανος Τσιόδουλος.
Επίσης λαμβάνουν μέρος με έργα τους οι φωτογράφοι: Μιχαήλ Αρράς, Πολυδεύκης Ασωνίτης, Κώστας Τήσης, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Γιάννης Κόντος, Γιάννης Μπενέκος, Χρήστος Γκλίβας, Τένης Παναγιωτίδης και Γιώργος Φαρμάκης.

http://www.agon.gr/news/120/ARTICLE/8110/2010-09-23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: