Επιδιώκει τη μεγάλη ανατροπή

Στην κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για τη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής του κράτους έδωσε έμφαση σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές αυτό που θα κριθεί είναι η αυτοδιοικητική πρόταση του κάθε συνδυασμού, όπως και ότι στόχος των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και των ευρύτερων δυνάμεων είναι να επιτευχθεί ανατροπή στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Έστειλε δε σαφές μήνυμα προς τα στελέχη που διαφοροποιούνται. «Μπροστά στο εγχείρημα του ‘Καλλικράτη’ δεν χωρούν μοναχικές πορείες και προσωπικές στρατηγικές» είπε.


Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στον δήμο Ιωαννιτών και στην Ήπειρο. Με στόχο λοιπόν την ανατροπή, το κόμμα του, όπως είπε, δεν επιδιώκει μόνο να καταγράψει κομματικές δυνάμεις, αλλά να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη με όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Σε αυτό το σημείο έθεσε και τη διαχωριστική γραμμή: «Λέμε ‘όχι’ στη συντήρηση, ‘όχι’ στη στασιμότητα, ‘όχι’ στις δυνάμεις που παλεύουν να κρατήσουν την Ελλάδα καθηλωμένη στο χθες». «Στις εκλογές του Νοεμβρίου αυτό θα κριθεί: Η αυτοδιοικητική πρόταση κάθε συνδυασμού. Δεν είναι οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης πεδίο κομματικής αναμέτρησης και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και για την κυβερνητική πολιτική συνολικά» τόνισε ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν ευκαιρία για ανάδειξη εναλλακτικών πολιτικών προοδευτικού χαρακτήρα.
Ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε έμφαση στις αυτοδιοικητικές προτάσεις, λέγοντας ότι οι συνδυασμοί των βασικών αντιπάλων, του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Γκόντα, δεν έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Υπενθύμισε δε, εμμέσως πλην σαφώς, την υπόθεση με τον ξενώνα της οικογένειας Καχριμάνη. «Είναι λυπηρό τον τελευταίο καιρό να ασχολούνται η πόλη και ο νομός με τις επιχειρήσεις οικογενειών, φίλων και δημοτικών συμβούλων κλπ. Να ασχολούνται με υποθέσεις τις οποίες ελέγχει η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη» τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι κατά την άσκηση εξουσίας, την υπηρέτησαν και την υπηρετούν με διαφάνεια και νομιμότητα, όπου το ‘νόμιμο’ δεν είναι και ηθικό στον δημόσιο βίο». Απηύθυνε δε πρόσκληση τόσο στον κ. Καχριμάνη όσο και στον κ. Γκόντα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. «Θέλουμε έναν πολιτικό διάλογο επί της ουσίας των αυτοδιοικητικών προτάσεων τις οποίες αναμένουμε από τις άλλες πλευρές και δεν τις έχουμε δει ακόμα», αλλά και «έναν πολιτισμένο αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση» όπως είπε. Κατά τη συνέντευξη Τύπου, έδωσε και μια πρώτη απάντηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε πρόσφατα τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη ότι οδήγησε το συνεταιριστικό κίνημα στο τέλμα. «Προκειμένου να μην απολογηθεί για τα όσα συμβαίνουν με τον κ. Καχριμάνη ή με τον δήμο Ιωαννιτών, επέλεξε μια τακτική εντυπωσιασμού, την ώρα μάλιστα που ο κ. Αργύρης κατέθετε τις προτάσεις του για την περιφέρεια» επισήμανε. Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα του Φίλιππα Φίλιου: «Οι δυνάμεις μας είναι συντεταγμένες και στην Περιφέρεια και στον δήμο, και θα παρουσιάσουμε δύο αξιόμαχα ψηφοδέλτια που θα εμπεριέχουν το σύνολο του ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων».
Τέλος, όσον αφορά τα στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με κάποιες από τις επιλογές των υποψηφιοτήτων, ο κ. Παπαγεωργίου είπε με σαφήνεια ότι «δεν περνάνε προσωπικές στρατηγικές». Από τη δήλωση αυτή δεν εξαιρείται ούτε ο Χρυσόστομος Βούζας, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψήφιος δήμαρχος στη Ζίτσα, όπου το χρίσμα έχει πάρει ο σύντροφός του Δημήτρης Ρογκότης. Για το ενδεχόμενο διαγραφών, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι αν και ο ίδιος δεν είναι υπέρ των διοικητικών μέτρων, υπενθύμισε ότι το «ΠΑΣΟΚ έχει διαδικασίες».
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/8105/2010-09-23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: