Στην Ηγουμενίτσα ο Σταύρος Καλογιάννης

Την Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης στο πλαίσιο του ορισμού του ως υπευθύνου, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, για την κοινοβουλευτική κάλυψη του Νομού Θεσπρωτίας. Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Πιτούλη, το Νομάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Β. Γιόγιακα, με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αλ. Λάμπρου, νομαρχιακούς συμβούλους και μέλη της Επιτροπής.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα του Νομού Θεσπρωτίας, η ανάδειξη και η προώθηση της επίλυσής τους μέσα από τη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Ειδικότερα ο Σταύρος Καλογιάννης ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς:
- Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα υποδομής και ειδικότερα:
• Για την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης της Β' Φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και για την μη δημοπράτηση της Γ' Φάσης, την οποία είχε προωθήσει η Νέα Δημοκρατία και ακύρωσε η σημερινή Κυβέρνηση.
• Για την μελέτη του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Σαγιάδα – Μαυρομάτι η οποία δεν έχει προχωρήσει.
• Για τα αρδευτικά έργα Σπαθαραίων και Φιλιατών που ήταν ενταγμένα στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» από την Νέα Δημοκρατία και δεν έχουν προχωρήσει.
- Για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας που διέρχεται από τη Θεσπρωτία.
- Για τον πρωτογενή τομέα, με τις μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2008 και 2009, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί παρά μόνον προκαταβολές, καθώς και για την μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στους κτηνοτρόφους για το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗΣ.
- Για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται στην Ηγουμενίτσα από την παρουσία μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών αλλά και για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για τον εξοπλισμό του οποίου επίσης δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ενώ είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη Νέα Δημοκρατία.
Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:
«Και η Θεσπρωτία έχει εγκαταλειφθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνον δεν έχει αναληφθεί, επί ένα χρόνο, καμία νέα πρωτοβουλία αλλά δυστυχώς έχουν σταματήσει πολλές δράσεις, που είχαν δρομολογηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Θα αναδείξουμε όλα τα θέματα της Θεσπρωτίας στη Βουλή με τον καλύτερο τρόπο.
Η Ήπειρος πρέπει να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της ανάπτυξης που χαράσει η Νέα Δημοκρατία όπως την εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς».
Για το λόγο αυτό ο Στ. Καλογιάννης ζήτησε πλήρη ενεργοποίηση των Θεσπρωτών για τη στήριξη του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Γιόγιακα και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, καταδικάζοντας στην πράξη το Μνημόνιο.

http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/6306-2010-09-24-12-11-46.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: