Οι υποψήφιοι σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου

Πέντε υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το αξίωμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου, φιλοδοξώντας πέραν των άλλων, να κατακτήσουν και τον τίτλο του πρώτου αιρετού και εβδομήντα περίπου υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τους δεκαοκτώ δήμους των τεσσάρων νομών, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια να επικεντρώνεται στις τέσσερις πρωτεύουσες.
Το τοπίο σχεδόν έχει διαμορφωθεί και θα πάρει την τελική του μορφή με την κατάθεση των ψηφοδελτίων, ως τις 7 Οκτωβρίου, καθώς δεν αποκλείεται ορισμένοι από όσους έχουν ανακοινώσει ήδη υποψηφιότητα να μην φτάσουν μέχρι το τέλος. λόγω των δυσκολιών που ανακύπτουν στην εύρεση υποψηφίων.


Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Περιφερειάρχη είναι: Αλέκος Καχριμάνης με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Αργύρης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Κωτσαντής υποψήφιος με το ΚΚΕ, Γιάννης Παπαδημητρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Ζήκος με την Αριστερή Παρέμβαση.
Κάτι παραπάνω από σίγουρο θεωρείται ότι η εκλογική αναμέτρηση θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Αλέκος Καχριμάνης και ο Βαγγέλης Αργύρης.
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Στο χώρο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης ο Καλλικράτης φέρνει πολλές αλλαγές και η συγκρότηση τοπικών ψηφοδελτίων φαίνεται να δυσκολεύει αρκετά τους υποψηφίους.
Οι φιλοδοξίες είναι πολλές και όσοι έχουν την στήριξη κάποιου κόμματος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσουν μέχρι το τέλος.
Το τοπίο λοιπόν διαμορφώνεται ως εξής:
ΑΡΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: Ενδιαφέρουσα αναμένεται η αναμέτρηση στο Δήμο της Άρτας. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού Νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να πάει στις εκλογές με τον Γιάννη Παπαλέξη, ένα νέο πρόσωπο όχι στην πολιτική αλλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την δοκιμασμένη και πετυχημένη λύση της Όλγας Γεροβασίλη και το ΚΚΕ στηρίζει τον Κώστα Παπαιωάννου. Το πάζλ συμπληρώνει ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και κατεβαίνει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: Έχουν γίνει γνωστές οι υποψηφιότητες των Νίκου Βασιλάκη, Δημήτρη Γαλλίκα, Περικλή Μίγδου, ενώ το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει την στήριξη του Νίκου Τσιούνη.
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα της Σταυρούλας Καραβασίλη ενώ από τη Νέα Δημοκρατία συγκροτούνται δύο ψηφοδέλτια υπό τους Χρήστο Χασιάκο, δήμαρχο Αγνάντων και Μαρίνο Γαρνέλη πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου.
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Κόκλα, το ΠΑΣΟΚ τείνει προς τον ανεξάρτητο Θεόδωρο Μουσαβερέ, ενώ ψηφοδέλτιο καταρτίζει ο σημερινός δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης, προερχόμενος επίσης από τη Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ στηρίζει την υποψηφιότητα του Ηλία Σαπρίκη.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στηρίξει τον κ. Γιώργο Κάτσινο και το ΚΚΕ τον κ. Θεόδωρο Δήμα. Θεωρείται πιθανή η συγκρότηση και τέταρτου ψηφοδελτίου από τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς.
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Τρεις θα είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Φιλιατών. Ο κ. Γιώργος Δάλλας με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μηνάς Παππάς με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο Λαέρτης Ρέγγας με την στήριξη του ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Αχέροντα Θανάση Παππά. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την ισχυρή υποψηφιότητα της Σταυρούλας Μπραίμη- Μπότη και το ΚΚΕ τον Άρη Μαρέτα.
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Ο σημερινός δήμαρχος Πραμάντων Γιάννης Σεντελές έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην έδρα του, κερδίζει σημαντικό έδαφος και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο κατέρχεται ο σημερινός πρόεδρος της Κοινότητας Συράκου Γιάννης Αργύρης, ενώ το ΚΚΕ στηρίζει τον Γιάννη Σταύρου.
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Πέντε θα είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Δωδώνης. Ο σημερινός δήμαρχος Λάκκας Σουλίου Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Από τον ίδιο πολιτικό χώρο προέρχεται και ο Γιάννης Μπάρκας, Νομαρχιακός Σύμβουλος. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Κώστα Κατσανάκη. Υποψήφιος εκ νέου και ο δήμαρχος Δωδώνης Γιάννης Μπούκας, ο οποίος επίσης προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Τάσος Τόκας τέλος είναι ο υποψήφιος που στηρίζει το ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: Τέσσερις οι υποψήφιοι στο Δήμο Ζαγορίου. Δύο προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και δύο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον σημερινό δήμαρχο Τύμφης Γιώργο Σουκουβέλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παπίγκου Λεωνίδα Τσουμάνη που ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχονται οι δήμαρχοι Ανατολικού Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου και Κεντρικού Γαβριήλ Παπαναστασίου που κατέρχονται και πάλι υποψήφιοι.
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Τέσσερα τα ψηφοδέλτια στο Δήμο Ζίτσας, όπου η αναμέτρηση έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον, μετά την απόφαση του Χρυσόστομου Βούζα να μην υπακούσει στις αποφάσεις του κόμματός του και να κατέλθει υποψήφιος. Το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ζίτσας στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Ρογκότη, ενώ η Νέα Δημοκρατία επέλεξε την ασφαλή λύση του σημερινού δημάρχου Πασσαρώνας Σάκη Βλέτσα. Το ΚΚΕ στηρίζει τον Τάκη Τζίμα.
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πέντε οι υποψήφιοι και οι παρατάξεις για το Δήμο Ιωαννιτών, χωρίς όμως αυτή την φορά να υπάρχει ο τρίτος ισχυρός πόλος.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Γκόντα, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι την υποψηφιότητα του Φίλιππα Φίλιου. Το ΚΚΕ τον Δημήτρη Τασούλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Χρήστο Μαντά και άλλες αριστερές κινήσεις τον Στέφανο Σκοπούλη.
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει στο δήμο Κόντισας την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπασπύρου. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κ. Παναγιώτη Γαργάλα και το ΚΚΕ τον Νίκο Μουζάκη.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Στο Δήμο Μετσόβου, η κατάσταση δείχνει χαοτική στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος θα παρουσιαστεί με τρία ψηφοδέλτια. Υποψήφιοι θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, ο κ. Βαδεβούλης και ο κ. Νίκος Τσομπίκος. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε ένα νέο πρόσωπο και στηρίζει στο δήμο Μετσόβου την υποψηφιότητα του εκπαιδευτικού Λεωνίδα Ευθυμίου.
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε τελικά στήριξη, αφού οι δήμαρχοι Άνω Πωγωνίου και Καλπακίου επέμεναν μέχρι τέλους στις υποψηφιότητές του. Ο Γιάννης Ντότης και ο Κώστας Καψάλης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ενώ η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Άνω Καλαμά Φάνη Στεργίου. Το ΚΚΕ στηρίζει τον Χρήστο Μεντή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Ο Στέργιος Γιαννάκης είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τον Ιούνιο και δύο μήνες αργότερα η Νέα Δημοκρατία έκανε γνωστή την απόφαση στήριξης μιας νέας προσωπικότητας στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Το ΠΑΣΟΚ ταλανίστηκε αρκετά και κατέληξε στην στήριξη του σημερινού δημάρχου Λούρου Χρήστου Μπαίλη. Το ΚΚΕ στηρίζει τον Βαγγέλη Τσοβίλη.
Ανεξάρτητος κατεβαίνει ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νίτσας, είναι άγνωστο τι θα πράξει μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα, ενώ την κάθοδο ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης έχει ανακοινώσει ο Γιάννης Ρέντζος.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Φαναρίου Αντώνη Νάστα, το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα του Θανάση Λιόλιου και το ΚΚΕ την υποψηφιότητα του Σωτήρη Γάκη. Τέταρτος συνδυασμός, παρότι έγιναν πολλές συζητήσεις, δεν φαίνεται να προκύπτει.
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ: Η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει την στήριξή της στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Κώστα Βογιατζή και το ΚΚΕ τον Πέτρο Τσεκούρα. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ζυγούρη, χωρίς την στήριξη κανενός κόμματος, δείχνει ότι είναι αυτή που κερδίζει έδαφος στο νέο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: