ΟΛΗΓ: Συζήτηση για την χερσαία ζώνη μετά τις εκλογές

Αναβολή λόγω εκλογών και συζήτηση με την νέα δημοτική αρχή αποφάσισε τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για το επίμαχο θέμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού την οποία διεκδικεί και ο Δήμος της πόλης. Το ΔΣ συνεδρίασε σήμερα και η απόφαση του είναι η ακόλουθη:
1. Η λογική της λειτουργίας του Οργανισμού, εκτός του αυτονόητου της διασφάλισης των συμφερόντων του και της εύρυθμης διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων, συνδέεται άμεσα με τη ζωή των κατοίκων της πόλης και την καλύτερη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το λιμάνι και η πόλη της Ηγουμενίτσας άλλωστε πορεύονται μαζί στο πέρασμα του χρόνου.

2. Αναφορικά με το Δήμο Ηγουμενίτσας και το όψιμο ενδιαφέρον του, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη μακρόχρονη αδράνεια του για το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε στη φαντασία και μόνο κάποιων. Όλοι όσοι ζουν στην Ηγουμενίτσα βλέπουν την εγκατάλειψη που έχει το τμήμα αυτό της χερσαίας ζώνης του λιμένα μας, αφ΄ ότου αφαιρέθηκε από τη δικαιοδοσία του Οργανισμού, ο οποίος παρ΄ όλα αυτά εξακολουθεί και καλύπτει το κόστος λειτουργικών δαπανών (φωτισμός περιοχής).
3. Ως προς την αήθη επίθεση εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, από όποιους και αν επιχειρείται, θεωρούμε ότι μάλλον την αυτοπροβολή τους επιδιώκουν, σύσσωμο δε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας τους αφήνει στην κρίση των κατοίκων της πόλης .
4. Τονίζουμε ότι όλοι μας έχουμε συναίσθηση του χρέους, γνωρίζουμε τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά μας και στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λιμένα, της πόλης και της κοινωνίας και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κάποιους, οι οποίοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη δική τους αδράνεια.
5. Σε κατάληξη των παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης του θέματος και τα μέλη του δηλώνουν ανοικτά σε σχετική ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδιαίτερα τη διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας και ως είναι αυτονόητο, όλους τους κατοίκους της πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: