Διακύρηξη Βασίλη Γιόγιακα

Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Συνδημότισσες και Συνδημότες,
Η απόφασή μου να συνεχίσω την αυτοδιοικητική πορεία, στην οποία χρόνια τώρα από διαφορετικές θέσεις (είτε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, είτε ως Νομάρχης Θεσπρωτίας) συμπορευόμαστε, στο νέο Καλλικρατικό πλαίσιο, στηρίζεται κυρίως στη σχέση εμπιστοσύνης, που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε οικοδομήσει. Στηρίζεται στην πεποίθηση, ότι με συνέπεια και συνέχεια μπορούμε μαζί να οικοδομήσουμε το παρόν και το μέλλον του Δήμου Ηγουμενίτσας, διεκδικώντας για όλους εμάς, όχι απλά ένα βιώσιμο Δήμο, αλλά ένα δυνατό Δήμο με σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές, που γνωρίζει, μπορεί και επιδιώκει να εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.


Η καθημερινή μας επαφή, αλλά και οι κοινοί μας αγώνες προς όφελος του τόπου μας, αποτελούν για εμένα το σημείο στήριξης στην προσπάθεια που κάνουμε. Γιατί ό,τι έχουμε πετύχει – και τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι έχουμε πετύχει αρκετά, μπορούμε όμως περισσότερα- το έχουμε πετύχει μαζί. Γι’ αυτό και σήμερα, στέκομαι πάλι στη γραμμή εκκίνησης και ζητώ στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου να συνεχίσουμε με συνέπεια, τόλμη και αποφασιστικότητα να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας και να παράγουμε έργο που θα έχει χειροπιαστές αποδείξεις.
Γιατί η μέχρι τώρα πορεία μας, όχι μόνο η δική μου, αλλά και των ανθρώπων που πλαισιώνουν το συνδυασμό της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας», άνθρωποι όλοι γνώστες των αναγκών του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας, αποδεικνύει ότι μπορούμε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για το Δήμο μας. Να δώσουμε τη μάχη για την Ηγουμενίτσα, τον Παραπόταμο, τα Σύβοτα, την Πέρδικα, το Μαργαρίτι και όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά.
Να διεκδικήσουμε πραγματική εξέλιξη σε όλους τους τομείς: στην τουριστική ανάπτυξη και το εμπόριο, στην απασχόληση και την προσέλκυση επενδύσεων, στην παιδεία και τον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, στο περιβάλλον, στις υποδομές, στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.
Στόχος μας δεν είναι απλά να οραματιστούμε το αύριο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να μιλάνε τα έργα και όχι τα λόγια για το νέο Δήμο Ηγουμενίτσας. Έργα και όχι λόγια που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων των συμπολιτών μας. Αυτή είναι η μάχη που θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε. Αυτή είναι η μάχη που γνωρίζουμε πως θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε.
Και στη μάχη αυτή οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι. Πέρα και πάνω από τις όποιες πολιτικές απόψεις. Πέρα και πάνω από κομματικά κριτήρια. Πέρα και πάνω από προσωπικές γνώμες. Η συλλογική μας προσπάθεια είναι εκείνη που θα αποδώσει τους καρπούς.
Άλλωστε, και εγώ προσωπικά, πάντα έτσι πορεύτηκα. Με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας. Έτσι, θα πορευτώ και τώρα, γιατί δεν πιστεύω στους κομματικούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους συμπολίτες μου. Η μέχρι σήμερα πορεία μου, το αποδεικνύει και αυτόν τον δρόμο εξακολουθώ πάντα να πορεύομαι.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όραμα, πραγματικότητα και να χαράξουμε μια «Νέα Αυτοδιοικητικη Πορεία».
Με ειλικρινή εκτίμηση
Βασίλης Ν. Γιόγιακας

Δεν υπάρχουν σχόλια: