Βαθύ το ρήγμα στο ΣΥΝ Πρέβεζας

Παραιτήθηκαν 10 από τα 15 μέλη της νομαρχιακής Επιτροπής

Την παραίτησή τους από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Πρέβεζας κατέθεσαν 10 από τα 15 μέλη κατά την διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.
Να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο αλλά η δημιουργία νέας Δημοτικής Κίνησης ενάντια στην Δημοτική Ομάδα που ηγήθηκε του Δήμου της Πρέβεζας τα τελευταία 8 χρόνια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παραιτηθέντα μέλη άσκησαν εντονότατη κριτική στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος Βασίλη Πριμηκήρη οι οποίοι -όπως τονίστηκε- όχι μόνο έδειξαν ανοχή αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υποστήριξαν κιόλας τις κινήσεις της συγκεκριμένης ομάδας.
Τα παραιτηθέντα μέλη δε δίστασαν να μιλήσουν για καταστρατήγηση των εννοιών της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της κομματικής δεοντολογίας. Είπαν ακόμη ότι η συγκεκριμένη ομάδα αντί να ασκεί γόνιμη κριτική επέλεξε την υπονόμευση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των δέκα ατόμων που παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού είναι ο Γραμματέας Δήμητρης Ντάγγας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας ο οποίος πάντως δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση.
Ο κ. Κλάπας μάλιστα όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τις εξελίξεις αρνήθηκε να πει οτιδήποτε παραπέμποντας στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο.
Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να στηρίξει καμία υποψηφιότητα για τον Δήμο της Πρέβεζας ενώ τα παραιτηθέντα μέλη θα εκδώσουν ανακοίνωση εξηγώντας επακριβώς τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Άνθρωποι του κόμματος χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις αυτές αναμενόμενες, αναφέρουν ότι το ρήγμα που δημιουργήθηκε είναι μεγάλο και υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.
http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/16075-2010-09-22-13-44-57.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: