Μία αγωγή και ένα εξώδικο για τη ΔΩΔΩΝΗ

Από τις ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Μία αγωγή που ετοιμάζεται για να κατατεθεί και ένα εξώδικο που έχει ήδη φτάσει στη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η απάντηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, περί τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι επιλέγουν τη λύση της μετωπικής σύγκρουσης με τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, οι τρεις Ενώσεις ετοιμάζουν αγωγή κατά της προηγούμενης διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας, με δύο κατηγορίες: α) για την ποσότητα των περίπου 300 τόνων σκληρών τυριών από αγελαδινό γάλα, τα οποία έμειναν αδιάθετα και η νυν διοίκηση, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της αναγκάστηκε να τα καταστρέψει και β) για την απόφαση εξαγοράς της πρώην ΕΛΒΙΖ.
Στο σκεπτικό της αγωγής, θα αναφέρεται πως για ανεξήγητο λόγο, η προηγούμενη διεύθυνση του εργοστασίου συνέχισε να παράγει σκληρά τυριά επί μακρόν, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον τρόπο διάθεσής τους, με αποτέλεσμα ενώ στον ισολογισμό της εταιρείας εμφανίζονταν κέρδη από τις υποτιθέμενες πωλήσεις αυτών των ποσοτήτων, να φτάσουμε σε ζημίες της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ. Το αρνητικό οικονομικό μέγεθος ενεγράφη στον τελευταίο ισολογισμό της εταιρείας από την διοίκηση του Δ. Παλαιοθόδωρου.
Ο δεύτερος λόγος της αγωγής αφορά την πολυσυζητημένη εξαγορά του εργοστασίου Ιωαννίνων της ΕΛΒΙΖ, το οποίο «ξεκρεμάστηκε» από την ΑΤΕ και φορτώθηκε στην θυγατρική της τράπεζας «ΔΩΔΩΝΗ», επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό με 3,5 περίπου εκατ. ευρώ. Για την παραπάνω «επενδυτική» κίνηση υπερθεμάτιζαν, θυμίζουμε, πριν από περίπου ένα χρόνο, τότε κυβερνητικοί Βουλευτές και «γαλάζια» αυτοδιοικητικά στελέχη, ομνύοντας στην ανάγκη καθετοποίησης της παραγωγής της «ΔΩΔΩΝΗΣ»...
Το εξώδικο
Οι τρεις ΕΑΣ εκτός από την αγωγή, έχουν στείλει και ένα εξώδικο στην διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, με τον οποίο την καθιστούν υπεύθυνη για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις επισυμβούν στο μέλλον περί το ιδιοκτησιακό. Στο εξώδικο γίνεται η υπόμνηση όσων έγιναν πριν από μερικά χρόνια με τα ποσοστά των ΕΑΣ Πωγωνίου, Κόνιτσας και Άρτας, γεγονότα που λειτούργησαν ως «κερκόπορτα» για να μπορεί να «παζαρεύει» μόνη της σήμερα η ΑΤΕ το μέλλον της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: