Μ. Καρχιμάκης: Ολομέτωπη επίθεση

Ολόκληρη η ομιλία του Μιχάλη Καχριμάκη στα Γιάννενα

Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατά την ομιλία του στα Γιάννινα, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του υποψήφιου περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Αλέκου Καχριμάνη.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς καλώντας συνάμα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να τοποθετηθεί για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η επίθεση του κ. Καρχιμάκη είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσει κι άλλο την αντιπαράθεση, η οποία επικεντρώνεται τις μέρες αυτές σε επίπεδο Περιφέρειας και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει η Νέα Δημοκρατία.


«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι πολιτικά και ηθικά λίγοι...Λίγοι για να υπερασπιστούν την ιστορία και την αισθητική του τόπου...Αδύναμοι να συγκρουστούν με συμφέροντα αλλά πρόθυμοι να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Έτοιμοι να αρπάξουν εργολαβίες...Ανήμποροι να υπερασπιστούν το περιβάλλον, αδιάφοροι, χωρίς να σέβονται τις αρχές της δημόσιας διοίκησης, αλλά σαν τρωκτικά στο βασίλειο της φαυλότητας οδηγούν υπαλλήλους στην παρανομία. Ανίκανοι ακόμη και να προστατέψουν το σπίτι του, που κάνουν τα παιδιά τους εξιλαστήρια θύματα. Επιτήδειοι με μαφιόζικες μεθόδους στην φοροκλοπή και την φοροδιαφυγή. Απαντήστε κύριε Σαμαρά για τον εκπρόσωπό σας στην Ήπειρο...Για τον εκπρόσωπο της διαφθοράς, της φαυλότητας και της κακοδιαχείρισης...Αν δεν απαντήσετε απλώς θα συνεχίζετε την πορεία του προκατόχου σας....» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης, και σίγουρα αυτά τα σημεία της ομιλίας θα μονοπωλήσουν τις επόμενες ημέρες την τοπική επικαιρότητα.
Ερωτηθείς αμέσως μετά για την επιλογή του να κάνει μία τέτοια επίθεση είπε ότι «έκανα πάντα επίθεση στην φαυλότητα, την διαφθορά, την διασπάθιση του χρήματος και θα συνεχίσω να το κάνω».
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε παρουσία στελεχών και υποψηφίων από όλη την Ήπειρο δίνοντας έμφαση στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου και επισημαίνοντας ότι αυτό που οφείλουν να υπερασπιστούν όλοι είναι το εγχείρημα του Καλλικράτη.
Στόχος του κόμματός του είναι να υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι που στηρίζει, ενώ θέλησε να υποτιμήσει το ζήτημα των ανταρτών, σημειώνοντας ότι θα αντιληφθούν το καθήκον τους και θα στηρίξουν τους υποψηφίους του κόμματος.
Ειδική μνεία έκανε στο Δήμο Ιωαννιτών, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Φίλιππα Φίλιου, καθώς πρόκειται για μία προσωπικότητα που δίνει προοπτική και αποτυπώνει στην πράξη το νόημα των συνεργασιών και των συμμαχιών με ευρύτερες δυνάμεις.

Ολόκληρη η ομιλία του Μιχάλη Καχριμάκη στα Γιάννενα

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Σήμερα, η καρδιά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, χτυπάει στα Γιάννενα.
Εδώ, στην Ήπειρο των αγώνων.
Εδώ, στην Ήπειρο των δημοκρατών, των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων.
Σήμερα, είναι η δική σας δυναμική παρουσία που στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα, σε όλους τους δημοκράτες συμπολίτες μας.
Το μήνυμα πως η χώρα αλλάζει και γυρίζει σελίδα.
Το μήνυμα πως ενωμένο το Κίνημά μας, σηκώνει και πάλι, την Ελλάδα στις πλάτες του.
Το μήνυμα, πως ήρθε η ώρα της Αυτοδιοίκησης, η ώρα της Ηπείρου και των κατοίκων της να πρωταγωνιστήσουν.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Είστε εσείς από τους οποίους,η πολιτική μας παρακαταθήκη απαιτεί, να καλέσετε όλους τους Ηπειρώτες σ’ ένα εγερτήριο οργανωμένης πολιτικής δράσης.
* Με Ενωτικό πνεύμα!
* Με κατάθεση ψυχής!
* Με τις Αρχές και τις Αξίες του Κινήματός μας!
Είστε εσείς, από τους οποίους η Ήπειρος διεκδικεί την συμβολή σας, για ν’ ανακτήσει και πάλι το ιστορικό της ανάστημα και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί στην μεγάλη εθνική προσπάθεια.
Είστε εσείς, από τους οποίους, η χώρα ζητά, ν’ αλλάξετε τα δεδομένα. Τοποθετώντας την κοινωνία και πάλι στον στίβο της πολιτικής, ξεκινώντας από το κοντινότερο σε αυτήν επίπεδο, την Αυτοδιοίκηση. Συντρόφισσες και Σύντροφοι, το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, είναι η τεράστια αλλαγή στη δημόσια διοίκηση της χώρας. Μια αλλαγή που μόνο η ψυχή του Κινήματός μας, η δυναμική των υποψηφίων που στηρίζουμε και η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, μπορούν να ολοκληρώσουν μ’ επιτυχία.
Γιατί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν είναι απλά μια διοικητική αλλαγή, αλλά ένας βαθύτατα πολιτικός θεσμός. Μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή υπέρ του πολίτη, που καταδεικνύει την ιδεολογική μας ταυτότητα αλλά και διαφορά, από τα υπόλοιπα κόμματα και ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας.
Γιατί όταν εμείς, από την από την ίδρυσή μας, έχουμε ιδεολογική μας σημαία το Αποτελεσματικό και Αποκεντρωμένο κράτος, η Νέα Δημοκρατία αναποτελεσματική και άβουλη, απαξίωνε την Αυτοδιοίκηση με την ιδιοτελή πολιτική της.
Όταν εμείς, θέλουμε τις κοινωνικές δυνάμεις ζωντανές, με το κράτος δίπλα στους πολίτες και στον καθημερινό τους έλεγχο, η Νέα Δημοκρατία έκανε την Αυτοδιοίκηση ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων.
Όταν εμείς, σφραγίζουμε με τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, όλες τις θεσμικές αλλαγές της Αυτοδιοίκησης,
πρώτα με την ενίσχυση των Δήμων,
έπειτα με την εκλεγμένη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση,
με τον «Καποδίστρια»
και τώρα τον «Καλλικράτη»,
η Νέα Δημοκρατία, ασυνεπείς στις δεσμεύσεις της, ακόμα ευαγγελίζεται την επανίδρυση του κράτους.
Όταν εμείς, ανταποκρινόμαστε στο πάγιο αίσθημα της πατριωτικής μας ευθύνης και ορθώνουμε το πολιτικό μας ανάστημα κάθε φορά που η χώρα μας καλεί, η Νέα Δημοκρατία φυγομαχεί, αφήνει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και εξαντλείται σε μια κουραστική και ανέξοδη πολιτική ρητορεία.
Και σας ’ρωτώ Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Θ’ αφήσουμε τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»,τη μεγάλη μεταρρύθμιση που η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υλοποίησε άμεσα και η κοινωνία αγκάλιασε, να περιπέσει στα χέρια της άβουλης Δεξιάς ;Θ’ αφήσουμε τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»με τα δισεκατομμύρια Ευρώ που αναθέτει η σημερινή Κυβέρνηση στις Περιφέρειες για να διαχειριστούν, να περιπέσει στα χέρια της Δεξιάς που τόσα χρόνια ακροβατούσε μεταξύ φθοράς και διαφθοράς;
Θ’ αφήσουμε τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών ν’ αποφασίζουν οι ίδιοι για τον τόπο τους, στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, του μόνιμου αντιρρησία στην ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης; Η απάντηση, είναι αυτονόητη. Η απάντηση αυτή, μας ενώνει. Είναι η ίδια απάντηση, που το Κίνημά μας δίνει ιστορικά, σε όσους απομυζούν την ενέργεια των Ελλήνων. Όχι. Δεν θ’ αφήσουμε το εμπνευσμένο έργο του ΠΑΣΟΚ, στα χέρια αυτών
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΟΤΕ,
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΑΝ ΠΟΤΕ,
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΟΤΕ
και ΠΟΥ ο σημερινός τους Πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει «ως επικείμενη καταστροφή…».Και είστε εσείς, Συντρόφισσες και Σύντροφοι, που θα κρατήσετε στα χέρια σας τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας που χτίζουμε. Εσείς, με το μεγάλο, ενωτικό, αλληλέγγυο και καθαρό πολιτικό σας αγώνα.
Οι Ηπειρώτες που ξέρετε να μάχεστε.
Οι Ηπειρώτες που ξέρετε να κερδίζετε.
Οι Ηπειρώτες που δεν ανέχεστε ούτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ούτε την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.
Αλλά απαιτείται τον ΣΕΒΑΣΜΟ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ, Διεκδικείτε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ
και επιβραβεύετε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΛΜΗ! Γιατί εσείς, ξέρετε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μοχθείς, να καλλιεργείς, να παράγεις και να προσφέρεις.
Φίλες και Φίλοι, κάποτε, ένας βασιλιάς δεν μπορούσε να φάει ψωμί γιατί όλα του φαίνονταν άγευστα… Είπε λοιπόν, ότι όποιος του έφτιαχνε το πιο γλυκό ψωμί, θα του χάριζε τα μισά του χωράφια. Πολλοί προσπάθησαν, αλλά όλοι απέτυχαν. Ένας όμως γέροντας του είπε:«Έλα μαζί μου και θα φας το πιο γλυκό ψωμί που έφαγες ποτέ».Ο βασιλιάς τον ακολούθησε και ο γέροντας τον έβαλε να οργώσει το χωράφι, να το φυτέψει, να μαζέψει το στάρι, να το λιχνίσει, να το αλέσει και να ζυμώσει το ψωμί. Όταν ο βασιλιάς το δοκίμασε, γύρισε στο γέροντα και είπε «Πράγματι, αυτό είναι το πιο γλυκό ψωμί που έφαγα ποτέ». Και ο γέροντας τον κοίταξε και αποκρίθηκε«Είναι γλυκό, μόνο όταν το δουλέψεις για να το αποκτήσεις».Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που πρέπει να πετύχουμε στον τρόπο που παράγουμε τον πλούτο της χώρας .Γιατί μόνο τότε, το ψωμί μας θα είναι γλυκό, όταν θα το ’χουμε δουλέψει οι ίδιοι και δεν θα είναι προϊόν αεριτζίδικων δουλειών, όπως αυτές των Ομολόγων και του Βατοπεδίου. Όπως αεριτζίδικη υπήρξε όλη η πολιτική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 5,5, χρόνια. Και εδώ στα Γιάννενα γνωρίζετε καλά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Που είδε την εξουσία ως λάφυρο.
Που δεν πίστεψε ποτέ στις δυνατότητες της Ηπείρου
Που έκανε τον κόσμο της Περιφέρειας «όμηρο» και «πελάτη» της μικροπολιτικής
Γι’ αυτό ακριβώς η Δεξιά, αρνείται κάθε βαθιά αλλαγή στη χώρα. Γιατί εκπροσωπεί το πελατειακό κράτος, τους βολεμένους και τις μετριότητες. Γι’ αυτό προσπάθησε να κρατήσει και την Περιφέρεια στάσιμη.
Γι’ αυτό προσπαθεί ακόμα και τώρα, να δημιουργήσει τεχνητή σύγχυση, με ανέξοδες αντιπολιτευτικές κορόνες και πρόχειρα διλήμματα.
Ακούω για παράδειγμα να λένε, ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ένα δημοψήφισμα για το ποιος θέλει και ποιος όχι το Μνημόνιο.
- Γιατί κουράζονται να βάζουν τόσο εύκολα ερωτήματα;
Αμφιβάλλω αν υπάρχει κανείς που πραγματικά θέλει το Μνημόνιο. Βέβαια, όποιος δεν έχει την ευθύνη, μπορεί να λέει ότι θέλει. Δείτε για παράδειγμα τον κύριο Σαμαρά. Δεν ψήφισε το Μνημόνιο, αλλά ο οικονομικός του σύμβουλος κύριος Βάρδας, λέει ότι εάν το ΠΑΣΟΚ έθετε θέμα πλειοψηφίας 181 ψήφων, η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να το ψηφίσει, γιατί αλλιώς η χώρα θα πτώχευε.
Βέβαια, ο κύριος Σαμαράς δεν θέλει το Μνημόνιο, όμως θέλει τα δισεκατομμύρια Ευρώ που πήραμε για να σωθεί η χώρα.- Θέλουν δημοψήφισμα;
Ευχαρίστως Μόνο που το σωστό ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε ή όχι το Μνημόνιο, αλλά αν θέλουμε ή όχι την πτώχευση.
Αντί λοιπόν, ο κύριος Σαμαράς να διορθώσει τα λάθη της παράταξής του, επιδιώκει να τα επιβεβαιώσει στην κάλπη του Νοεμβρίου.
Αντί να οδηγεί το κόμμα του στην αυτοκριτική και στην αυτοκάθαρση, Επιδιώκει να δικαιώσει την εγκληματική πολιτική του προκατόχου του.
Αντί να προτείνει υπεύθυνα με ποιον τρόπο θα βρούμε τα λεφτά για να μην πτωχεύσουμε, εξαντλείται σε μια «αντι-μνημονιακή» ρητορεία, που καταλήγει σε υποκρισία.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Για τον ελληνικό λαό, το ζήτημα δεν είναι ποιος θ’ ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά ποιος είναι ικανός να τις ολοκληρώσει. Και τη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν μπορούν να την υλοποιήσουν οι δυνάμεις που εκφράζουν την Αδράνεια, την Αναξιοπιστία ,και στην καλύτερη περίπτωση τη Συντήρηση. Είναι οι ίδιες συντηρητικές δυνάμεις που νομίζουν, ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τους αριθμούς, γιατί στο DNA μας είναι γραμμένη η φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου «για τους αριθμούς που ευημερούν, τη στιγμή που οι άνθρωποι δυσκολεύονται».
Σήμερα όμως, θα χρησιμοποιήσουμε και την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών.
Η Νέα Δημοκρατία έχτισε το δικό της μύθο πάνω στο επιχείρημα, ότι οι αριθμοί αποδεικνύουν πως εκείνη ήταν πάντα μια καλή νοικοκυρά, ενώ το ΠΑΣΟΚ ένας άσωτος γιος που σκόρπαγε την πατρική περιουσία.
Το 2009, ο μύθος αυτός γκρεμίστηκε.
Η καλή νοικοκυρά, οδήγησε το σπίτι στη χρεοκοπία. Μέσα σε 5 χρόνια διέλυσε ό,τι βρήκε στο δρόμο της. Δεν υπάρχει ούτε ένας αριθμός, ούτε ένα συγκριτικό μέγεθος που να μην επιδεινώθηκε ραγδαία όλα αυτά τα χρόνια.
Το 1995 το χρέος της Ελλάδας ήταν 97% του ΑΕΠ. Το 2004, ήταν 98,6%. Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε 5,5 χρόνια το εκτόξευσε στο 111,6%.Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι το 2004, το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε 180 δις και μέσα στην εξαετία Καραμανλή, άλλα 120!Εγκατέλειψαν τη χώρα με 300 δις χρέος, με 30 δις έλλειμμα και περίπου 13 δις δαπάνες για τόκους.
Η Ήπειρος το 2004 ήταν μέσα στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έβγαινε από την απομόνωση με την Εγνατία, ¬με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας,¬ με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, ¬με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ¬με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ¬με τις σύγχρονες υποδομές στην Πανεπιστημιούπολη, με έργα που έδωσαν πνοή στον τόπο.
Και εδώ να μου επιτρέψετε να κάνω μια αναγκαία επισύναψη για τη Δωδώνη.
Η Δωδώνη είναι η Ακρόπολη της Ηπείρου όπως είπε και ο Βαγγέλης Αργύρης στη Βουλή. Η Δωδώνη δεν πωλείται. Η Δωδώνη ανήκει στην Ήπειρο και στους ανθρώπους της. Όμως, η Νέα Δημοκρατία, αντί να χτίσει στις υποδομές τις οποίες εμείς αφήσαμε, επέλεξε συνειδητά ν’ απαξιώσει την Ήπειρο, όπως και την υπόλοιπη χώρα.. Και αυτό είναι όντως, το μοναδικό που κατάφερε.
Τους προκαλούμε λοιπόν να μας πουν ένα νέο έργο το οποίο από το 2004 για πρώτη φορά σχεδίασαν, μελέτησαν, χρηματοδότησαν και ολοκλήρωσαν. Ούτε ένα.
Γιατί, ακόμα και στην Αυτοδιοίκηση, τοποθέτησε εκπροσώπους πολιτικά και ηθικά λίγους, να υπερασπιστούν την Ιστορία, την Αισθητική, την Ποιότητα και την Προοπτική του λαού της Ηπείρου.
O Αδύναμους να συγκρουσθούν με όσους απομυζούν τον κόπο του Ηπειρώτη, αλλά πρόθυμους να διασφαλίσουν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια.
Άβουλους να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά έτοιμους ν’ αρπάξουν εργολαβίες αυγατίζοντας τ’ ατομικά τους κέρδη.
Ανάξιους, να τιμήσουν τον Πολιτισμό και την αισθητική του τόπου, γκρεμίζοντας την ιστορία της πόλης για μερικά ακόμα ευρώ.
Ανήμπορους να προστατέψουν το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου, επιτρέποντας σε ασυνείδητους επιχειρηματίες να το μολύνουν.
Αδιάφορους να σεβαστούν τις θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης, τη νομιμότητα, την αμεροληψία, την υπεροχή του δημοσίου συμφέροντος, αλλά σαν τρωκτικά στο βασίλειο της φαυλότητας, οδηγούν έντιμους υπαλλήλους στην παρανομία.
Ασεβείς προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και στη λαϊκή βούληση να τηρούν το ασυμβίβαστο στον αυτοδιοικητικό βίο.
Ανίκανους να προστατέψουν ακόμα και το ίδιο τους το σπίτι, εκθέτοντας την οικογένειά τους και τοποθετώντας τα παιδιά τους στο ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Η Ήπειρος δεν είναι το τσιφλίκι της ματαιοδοξίας, της ελαφριάς συνείδησης και της πολιτικής προχειρότητας του καθενός.
Έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο, στους συμπολίτες μας, στην νέα γενιά, στο Κίνημά μας, να κερδίσουμε τις εκλογές του Νοεμβρίου. Να δανείσουμε τη δύναμή μας, σε υποψηφίους που μπορούν να μας δικαιώσουν. Σε υποψήφιους που αντανακλούν τη δική μας αισθητική, την οπτική με την οποία θέλουμε να κοιτάμε το παρόν και να σχεδιάζουμε το μέλλον .Σ’ αυτή τη κρίσιμη εκλογική περίοδο έχουμε ιστορικό χρέος να προστατέψουμε τη χώρα και σύσσωμο το Κίνημά μας, να συστρατευτεί σε ένα δημοκρατικό αγώνα, στηρίζοντας τους ικανούς μας υποψηφίους στην πιο καθοριστική αναμέτρηση για τον «Καλλικράτη».
Στηρίζοντας ανθρώπους, σαν τον Βαγγέλη Αργύρη, που δεν του έλειπαν οι τίτλοι αλλά στρατεύτηκε να δώσει τη μάχη μαζί με όλους τους άξιους συνεργάτες του, ανθρώπους σαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιωαννίνων τον Φίλιππο Φίλιο και όλους τους υποψήφιους Δημάρχους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο που με την αξιοπιστία της δημόσιας παρουσίας τους, μπορούν να κάνουν το πολιτικό μας όραμα υπόθεση του Ηπειρώτικου λαού. Υλοποιώντας επιτυχώς τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
-Τη μεταρρύθμιση της ελπίδας για τη χώρα
-Το δημοκρατικό καταφύγιο για τον πολίτη, και τις ανάγκες του.
-Την κορυφαία πολιτική επιλογή και προεκλογική μας δέσμευση που υλοποιήσαμε άμεσα.
Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι, να κοιτάξουμε πίσω, σε όσα έχουμε πετύχει ιστορικά και να διδαχθούμε ότι μπορούμε και τώρα να τα καταφέρουμε.
Να κάνουμε την ελπίδα να νικήσει τον φόβο, την πίστη να κερδίσει την αμφιβολία και την αποφασιστικότητα να εξανεμίσει τους δισταγμούς.
Όπως έκανε ο πρόεδρος του Κινήματός μας και Πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, που βγήκε μπροστά, πρώτος, και αναμετρήθηκε με την ιστορία, την παράδοση, την ταυτότητα και το «είναι» του ΠΑΣΟΚ. Διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο, και κρατώντας συγχρόνως το κόμμα ενωμένο.
Βρέθηκε μπροστά σε αποφάσεις που ξεχωρίζουν τους μεγάλους ηγέτες από εκείνους που θα γραφούν ως μια απλή υποσημείωση στην ιστορία. Γιατί είπε την αλήθεια και έκανεό, τι πρόσταξε το εθνικό συμφέρον έστω και αν αυτό στρεφόταν ενάντια στο κομματικό συμφέρον.
Γιατί άσκησε πολιτική ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι ως αρχηγός ενός κόμματος.
Κι αν ο προηγούμενος χρόνος ήταν μια περίοδος, κατά την οποία η χώρα μας έδωσε μάχη να σταθεί στα πόδια της.
Η χρονιά που ξεκινάει,
είναι η ευκαιρία ν’ αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα προς το καλύτερο.
Με το ΠΑΣΟΚ ν’ αναλαμβάνει τις μεγάλες πρωτοβουλίες!
Ν’ αφουγκράζεται τα προβλήματα του λαού και τις αγωνίες του
Να λειτουργεί ως συνείδηση, που απαιτεί να μετατρέπονταιοι κοινωνικές ανάγκες σε κοινωνικά δικαιώματα.
Γι’ αυτό, χρειάζεται ομαδική δουλειά, επιμονή και δύναμη ψυχής.
Χρειάζεται συμμετοχή απ’ όλους, από όποια σκοπιά και μετερίζι βρίσκεται ο καθένας.
Γιατί, στην αλλαγή σελίδας της χώρας, στο ανοιχτό και συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Μαζί προχωράμε και δίνουμε τα χέρια σε όλους. Και αφήνουμε πίσω τη μηδενιστική νοοτροπία! Αφήνουμε πίσω τις Κασσάνδρες και τους καταστροφολόγους. Όσους προσβάλλουν το ήθος, τις αξίες και την υπερηφάνεια των Ηπειρωτών. Τους αφήνουμε πίσω! Και βάζουμε μπροστά τις μηχανές τις δημοκρατικής παράταξης της χώρας!
Με το ΠΑΣΟΚ της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
Με το ΠΑΣΟΚ που επιδιώκει και επιζητά τη δημιουργική παρουσία όλων των πολιτών.
Γιατί μόνο όταν οι πολίτες συμμετέχουν στην οργανωμένη πολιτική δράση, αισθάνονται ότι συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινωνίας, ως Μέλη και Φίλοι του Οργανωμένου ΠΑΣΟΚ.
Του Ατόνομου, ξωστρεφούς, Συμμετοχικού και Ανθρώπινου Κινήματος.
Με αυτή τη λογική πορευόμαστε. Με το κάλεσμα όλων των πολιτών σε νέες δημοκρατικές μάχες. Με την πολιτική στο προσκήνιο και στην καθημερινή κρίση των πολιτών Γι’ αυτό σας καλώ όλους,
στον μεγάλο εκλογικό αγώνα, να κερδίσουμε και να οδηγήσουμε την Ελλάδα, την Ήπειρο, τα Γιάννενα στο δρόμο της ελπίδας και της επιτυχίας. Και θα δώσουμε με πείσμα και υπερηφάνεια τη μάχη των εκλογών Ναι, είμαστε περήφανοι!
Γατί εμείς δώσαμε φωνή και δύναμη για να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι όλοι εκείνοι που επί δεκαετίες γνώριζαν μόνο το άδικο, την καταπίεση και τον αποκλεισμό.
Είμαστε περήφανοι γιατί πήραμε μια χώρα που την πέταξαν στην ΕΟΚ με το σύνθημα «κολύμπα ή πνίγεσαι» και εμείς τη βάλαμε στον σκληρό πυρήνα της.
Είμαστε περήφανοι γιατί εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και σήμερα έχουμε νόμισμα το Ευρώ.
Μα πάνω απ’ όλα, είμαστε περήφανοι γιατί ποτέ δεν ξεχάσαμε ποιοι είμαστε και από πού ξεκινήσαμε. Ποτέ δεν ξεχάσαμε ποιους εκφράζουμε. Και ποτέ δεν αρκεστήκαμε σε όσα μεγάλα πετύχαμε.
Τώρα, οδηγούμε τη χώρα στην έξοδο από μια μεγάλη κρίση, πετυχαίνοντας εκεί που απέτυχαν οι ιστορικοί μας αντίπαλοι. Και θα τα καταφέρουμε! Γιατί στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είμαστε όλοι αγωνιστές. Γιατί ξέρουμε ότι χαμένη, είναι μόνο η μάχη που δε δίνεται. Και εμείς όλοι έχουμε μάθει να παλεύουμε!
Να παλεύουμε και να κερδίζουμε!
Για μια Ήπειρο που ανταποκρίνεται στα όνειρά μας.
Καλή δύναμη σε όλους τους Ηπειρώτες.
Ενωμένοι, Αλληλέγγυοι, Νικητές!

epiruspost/epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια: