Έκτακτο κοινοτικό συμβούλιο στην Πέρδικα με θέμα τον αγωγό φυσικού αεριού

Εκτάκτως συνέρχεται σήμερα το Κοινοτικού Συμβούλιο Πέρδικας, για να συζητήσει αναφορικά με το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου και τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν αναφορικά με τη διέλευση ή μη του αγωγού από τα διοικητικά όρια της Κοινότητας, κάτι για το οποίο είναι κάθετα αντίθετος, τόσο ο Πρόεδρος κ. Πάκος, όσο και η τοπική κοινωνία, με γνωστές τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στο παρελθόν..

Οι λόγοι της ανησυχίας
Όπως πληροφορούμαστε, δεν υπάρχει κάποια απτή εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που να οδηγεί στη σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Πέρδικας, αλλά η ανησυχία είναι εύλογη για δύο λόγους, όπως αυτοί προκύπτουνΠρώτον, το γεγονός ότι η νυν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, παρά τις δεσμεύσεις στελεχών της προεκλογικά, δεν έχει δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, για τη διέλευση του αγωγού, αλλά και για την εγκατάσταση του εργοστασίου συμπίεσης. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδηγεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κοινότητα, που θα αποτελέσει συγχρόνως και μια Λαϊκή Συνέλευση.
Κατά δεύτερον, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η νέα αναθεωρημένη προμελέτη, αναφέρει τις θέσεις Σταμπόνι, Σοφά και Καλύβια, ως τις πιθανότερες για τη διέλευση του αγωγού και από τη στιγμή που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας υπάρχει θέμα. Και αυτό γίνεται πιο έντονο, αφού δεν υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση, που είτε θα διαψεύδει, είτε θα επιβεβαιώνει όσα αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται ως σχέδια προς υλοποίηση.
Θα τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
Στο σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να επικυρωθούν οι προηγούμενες αποφάσεις, οι οποίες στο σύνολό τους τάσσονταν εναντίον της διέλευσης του αγωγού από την περιοχή, αλλά και της εγκατάστασης του εργοστασίου συμπίεση στα όριά της.
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος αναμένεται να προτείνει να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να δοθούν επίσημες απαντήσεις από την κυβέρνηση, ενώ αν αυτό δε γίνει, όπως φαίνεται, θα έρθουν μαζικές κινητοποιήσεις, φορέων και κατοίκων, τόσο της Πέρδικας, όσο και των Συβότων.
Μαραθώνιες προσπάθειες
Όλους αυτούς τους μήνες, από τη στιγμή που αναδείχθηκε βουλευτής Θεσπρωτίας, μαραθώνιες προσπάθειες για να βρει κάποια λύση στο θέμα του αγωγού κάνει ο κ. Χρήστος Κατσούρας.
Είναι κάτι το οποίο του αναγνωρίζουν οι κάτοικοι και φορείς των επίμαχων περιοχών, οι οποίοι όμως θέλουν απτές αποδείξεις, κάτι που εκ των πραγμάτων, αφού δεν είναι και η θέση ευθύνης του, δεν μπορεί να κάνει ο κ. Κατσούρας.
Ο ίδιος είχε σειρά συναντήσεων με παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου και ελπίδα Πέρδικας και Συβότων είναι να υπάρξουν και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, ώστε να μην πληγεί ο τουρισμός των περιοχών τους, αλλά και το περιβάλλον, όπως οι ίδιοι λένε.

neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: