45 κιλά ηρωίνη στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί μέχρι τώρα στην Ήπειρο, εντόπισαν άνδρες του ειδικού κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, στο αυτοκίνητο ενός Άγγλου εντόπισαν 45 περίπου κιλά ηρωίνης.
Η ναρκωτική ουσία ήταν συσκευασμένη σε ογδόντα πακέτα, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι τα πακέτα ήταν τυλιγμένα με καρμπόν, προκειμένου να μην εντοπιστούν κατά τον ηλεκτρονικό έλεγχο.
Το αυτοκίνητο που έφτασε στις οκτώ το βράδυ περίπου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κίνησε τις υποψίες των ανδρών του ειδικού κλιμακίου..

Ο έλεγχος ήταν σχολαστικός και πολύ σύντομα οι άνδρες του ειδικού κλιμακίου έφτασαν στο παράνομο φορτίο.
Και οι ίδιοι έμειναν έκπληκτοι από την ποσότητα της ηρωίνης αλλά και από την ψυχραιμία του οδηγού του οχήματος.
Ο 42χρονος που συνελήφθη λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία, είναι Βρετανός, Κυπριακής καταγωγής.
Στην Μεγαλόνησο διαθέτει και εξοχική κατοικία, την οποία φαίνεται ότι είχε επισκεφθεί πολύ πρόσφατα. Έκανε ένα ταξίδι στην Τουρκία, όπως προκύπτει από το διαβατήριο του και μετά ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.
Κατά την προανάκριση αρνήθηκε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά και τα τοποθέτησε στο όχημα, τύπου βαν, μάρκας opel, με βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Η δικαιολογία ότι μπορεί να του τα τοποθέτησαν άγνωστοι σε πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, είναι πολύ παιδαριώδης.
Οι επιτυχίες που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι άνδρες του ειδικού κλιμακίου είναι στην κυριολεξία η μία μετά την άλλη και δείχνουν ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί και πύλη που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν διάφοροι για τις παράνομες δραστηριότητές τους.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: