Δημοπρατείται ο δρόμος Καρτέρι- Πάργα

Τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Καρτέρι- Πάργα, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, αλλά και γενικότερα για την Ήπειρο. Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, με την σημείωσε ότι το έργο ανασχεδιάστηκε και ο προϋπολογισμός του φτάνει στα 48,8 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός στην δήλωσή του ανέφερε: «Το πρώτο έργο που δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες και είναι το έργο αυτό που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα, είναι το τμήμα Καρτέρι - Πάργα, έτσι όπως ανασχεδιάστηκε, προϋπολογισμού 48.850.000 ευρώ. Έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις. Ανασχεδιασμένο, περιλαμβάνει την αποκατάσταση των εργασιών που πρέπει να γίνουν σε ένα τμήμα όπου έχουν γίνει κατολισθήσεις, στο λεγόμενο γεφύρι της Δέσπως, επίσης συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμη τμήμα προς την Ηγουμενίτσα που δεν ήταν ενταγμένο στον πρώτο σχεδιασμό».
Συνολικότερα ο ρυθμός ροής χρηματοδοτήσεων έτσι όπως έχει σχεδιαστεί γι' αυτή την χρονική περίοδο, προβλέπεται να είναι ως εξής: Μέσα στο 2010 δημοπρατούμε έργα προϋπολογισμού 1 δισ. 100 εκατ. Μέσα στο 2011 προγραμματίζουμε τη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ. Και μέσα στο 2012 προγραμματίζουμε τη δημοπράτηση έργων προϋπολογισμού περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: