Ο μέγιστος ξεπεσμός της αυτοδιοίκησης

Μόνο ως μέγιστος ξεπεσμός της αυτοδιοίκησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ και αντικείμενο την συνέχιση των εργασιών στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου που είχε την πρωτοβουλία για την συνάντηση αυτή, επιχείρησε να θέσει τους αυτοδιοικητικούς ενώπιον με τις ευθύνες τους, αλλά μάλλον πρέπει να απογοητεύτηκε αφού οι περισσότεροι από αυτούς για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ανίκανοι να διαχειριστούν τα σημαντικά, εγκλωβισμένοι σε μικροπολιτικές τακτικές.

Μετά από μία μαραθώνια συζήτηση, όπου αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η κάθετη αντίθεση του Δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Η Γενική Γραμματέας ζήτησε από όλους να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αφού πρώτα τους ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που θα ανακύψουν από την πιθανή διακοπή του έργου.
Τέσσερις ήταν αυτοί που ξεκάθαρα τάχθηκαν υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου. Πρόκειται για τους δημάρχους Μπιζανίου Αχιλλέα Σίντο και Αγίου Δημητρίου Χρήστο Παπαδήμα, τον πρόεδρο της κοινότητας Παπίγκου Λεωνίδα Τσουμάνη και τον δημοτικό σύμβουλο Ανατολής Γιώργο Αρλέτο.
Δύο ήταν τα καθαρά όχι. Από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα και τον δημοτικό σύμβουλο Πραμάντων Ηλία Γκεσούλη.
Άλλα τέσσερα μέλη της ΤΕΔΚ, προερχόμενα όλα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά γύρισαν την πλάτη στην πολιτική βοήθεια που ζήτησε η Γενική Γραμματέας και έδωσαν λευκή ψήφο, σημειώνοντας ότι θα στηρίξουν όποια απόφαση λάβει η επιτροπή αγώνα η οποία θα συγκληθεί και πάλι εντός των ημερών.
Πρόκειται για τον δήμαρχο Περάματος Μιχάλη Κασσή, τον Δήμαρχο Κατσανοχωρίων Βασίλη Χήτα, τον Πρόεδρο του Ματσουκίου Άλκη Λάνταβο και τον δημοτικό σύμβουλο Ιωαννίνων Δημήτρη Θεμελή.
Σε κάθε περίπτωση, η τοπική αυτοδιοίκηση, απέδειξε και πάλι ότι δεν μπορεί να χειριστεί ούτε στοιχειωδώς σοβαρά ζητήματα και με την στάση της περιπλέκει την κατάσταση αντί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.


epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: