Αποκλεισμός της Περιφέρειας για το φυσικό αέριο

Σε τρίωρο αποκλεισμό της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησαν κάτοικοι της Πέρδικας και των Συβότων, διαμαρτυρόμενοι για την χωροθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου και της μονάδας συμπίεσης στα παράλιά τους. Κάτοικοι και φορείς θεωρούν ότι τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης τους ενέπαιξαν καθώς πριν τον Οκτώβριο τους είχαν υποσχεθεί αλλαγή της χωροθέτησης. Με λίγα λόγια και στην Θεσπρωτία επαναλαμβάνεται το σήριαλ που ζει ο Νομός Ιωαννίνων με την υπόθεση του ΧΥΤΑ.
Οι κάτοικοι έφτασαν με λεωφορεία λίγο μετά τις επτά και μισή το πρωί και προχώρησαν στον αποκλεισμό της Περιφέρειας, όπου ήδη βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η Γενική Γραμματέας έφτασε στο γραφείο της μετά τις εννιά και στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και της επιτροπής αγώνα, μετέφερε την βούληση της Κυβέρνησης και της ΔΕΠΑ να εξετάσει τρεις εναλλακτικές λύσεις, χωρίς να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές.
Οι εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων έκριναν ότι η απάντηση αυτή δεν ικανοποιεί το αίτημά τους, που είναι η κατασκευή του αγωγού μακριά από τα παράλια της Πέρδικας και των Συβότων, από την στιγμή μάλιστα που στην Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όλες οι προτεινόμενες θέσεις βρίσκονται στην ίδια περιοχή.
Έτσι εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους, επισημαίνοντας ότι οι δεσμεύσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφείς και ξεκάθαρες πριν τις εκλογές.
«Θέλουμε να διατρανώσουμε την ομόθυμη διάθεση του λαού και των φορέων της Πέρδικας και των Συβότων ενάντια σε προειλημμένες αποφάσεις και στην δημιουργία τετελεσμένων. Το όχι στην διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου εκφράζει όχι μόνο το σύνολο της Πέρδικας, όπως προκύπτει από την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και από τα αποτελέσματα του τοπικού δημοψηφίσματος» επισημαίνεται στο υπόμνημα που επιδόθηκε στην Γενική Γραμματέα, ενώ τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Πάκος, όσο τα μέλη της επιτροπής αγώνα και οι κάτοικοι, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μεταφέροντάς τες ακόμη και στην Αθήνα.
Μετά την άρση του αποκλεισμού της Περιφέρειας οι κάτοικοι της Πέρδικας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων θέλοντας έτσι να κάνουν κοινωνούς του προβλήματός τους, τους κατοίκους της πόλης.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: