Δρομολογείται συνεργασία με τις ΗΠΑ σε τουρισμό, τεχνογνωσία, έρευνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΓIA τις δυνατότητες συνεργασιών που υπάρχουν στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνογνωσίας, του πολιτισμού και της προώθησης ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στην αμερικανική αγορά, αλλά και για το γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα στην Περιφέρεια Ηπείρου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ (φωτό), ο οποίος επισκέφθηκε τα Ιωάννινα και είχε συναντήσεις με τοπικές αρχές και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Η επίσκεψή μου στην Hπειρο είναι ένα μήνυμα υποστήριξης των Αμερικανών σε αυτή την περιοχή και έκφραση της επιθυμίας να συνεργαστούμε στενότερα σε θέματα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και να προωθήσουμε τον τουρισμό», υπογράμμισε, σε δηλώσεις τους ο κ. Σπέκχαρντ, μεταφέροντας και το ενδιαφέρον του ίδιου του Αμερικανού προέδρου.
Το ταξίδι του πρεσβευτή στην περιοχή, τον βοήθησε να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη φυσική ομορφιά και τις ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια της Ηπείρου.
Ο κ. Σπέκχαρντ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών αρχών, όπως με τη γ.γ. της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, τον νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Νίκο Γκόντα, με τους οποίους συζήτησε ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
«Αισθάνομαι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η βούληση και των δύο πλευρών να εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στη βάση κοινών στοχεύσεων και αξιών», δήλωσε η περιφερειάρχης Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, η οποία ενημέρωσε τον πρεσβευτή για τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των τεσσάρων νομών της περιφέρειας.
Παράλληλα ο κ. Σπέκχαρντ επισκέφθηκε μία πρότυπη βιομηχανία παραγωγής φέτας και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζομένους και να ενημερωθεί για τις επιτυχίες και τις προκλήσεις των εξαγωγών, περιλαμβανομένων και εκείνων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο Επιστημονικό Πάρκο Ιωαννίνων όπου συζήτησαν για τις ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζουν οι καινοτομίες, καθώς και πώς αυτές μπορούν να ενδυναμώσουν τη συνεργασία με αμερικανικές επιχειρήσεις, ενώ επισκέφθηκε και την εταιρία Spider, όπου είχε συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο και ενημερώθηκε για την πρωτοποριακή δουλειά που κάνει η εταιρία στον τομέα της ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων καθώς και για δεσμούς με αμερικανικές εταιρίες ανακύκλωσης.
Εκτός από την πόλη των Ιωαννίνων, ο Aμερικανός πρεσβευτής επισκέφτηκε τα Ζαγοροχώρια και το Μέτσοβο και έμεινε ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές και την αρχιτεκτονική της περιοχής. «Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που πολύς κόσμος δεν τον γνωρίζει. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να έρθουν περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες στην Hπειρο», τόνισε ο κ. Σπέκχαρντ, υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: