Δεν αλλάζουν, δεν αλλάζουν

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν έμαθαν τίποτε από τα πεντέμισι χρόνια στην αντιπολίτευση

Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν έμαθαν τίποτε από τα πεντέμισι χρόνια στην αντιπολίτευση
Η εσωστρέφεια ήταν, και όπως όλα δείχνουν παραμένει, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε ευκαιρία μάλιστα κάποιοι επιδιώκουν να την επαναφέρουν στο προσκήνιο με κάθε δυνατό τρόπο.
Αυτή τη φορά οι ορισμοί διοικητικών συμβουλίων στα νοσοκομεία της Ηπείρου αλλά και στα δημόσια κοινωνικά ιδρύματα που λειτουργούν στην περιοχή ήταν η αφορμή.
Γιατί πάντα στο ΠΑΣΟΚ η αιτία υπάρχει. Και αν δεν υπάρχει ανακαλύπτεται.
Τα διάφορα μέτωπα λοιπόν έχουν ήδη σχηματιστεί και είναι αλήθεια πολλά από αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα μέτωπα που υπήρχαν παλαιότερα.



Έχουν στηθεί απίθανες συμμαχίες οι οποίες κάποτε έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ομάδες διασπάστηκαν και αναζήτησαν συνεργάτες από άλλα μέτωπα. Πρόσωπα που δεν έλεγαν μεταξύ τους για πολλά χρόνια «καλημέρα» σήμερα βρίσκονται στα ίδια στρατόπεδα. Φαίνεται οι προσωπικές στρατηγικές έχουν αλλάξει και ευνοούν παράταιρες συμμαχίες.
Υπάρχει λοιπόν αυτό το χρονικό διάστημα στο παρασκήνιο (αλλά και στο προσκήνιο πολλές φορές) μια διάχυτη εντύπωση ότι μεταξύ στελεχών του κόμματος έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος με στόχο τον έλεγχο της εξουσίας όπου και αν αυτή μπορεί να ασκηθεί.
Από την μια μεριά ορισμένοι έχουν στοχοποιήσει τόσο βουλευτή του νομού, όσο και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατηγορούν ότι έχουν «μαγειρέψει» τις συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων στα νοσοκομεία.
Αυτό δε έγινε - σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες - σε συνεργασία με τον βουλευτή Θεσπρωτίας, Χρήστο Κατσούρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματος και τον οποίο επίσης έχουν στοχοποιήσει.
Η μια πλευρά, προφανώς αυτή που θεωρεί εαυτόν αδικημένο, κατηγορεί μέσω δημοσιευμάτων σε τοπικό blog ότι οι προαναφερόμενοι επέλεξαν μέλη για τις διοικήσεις των νοσοκομείων που ανήκουν στην παρέα τους. Που είναι αυτό που λέμε «δικοί τους άνθρωποι».
Φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο κ. Μιχάλης Λάμπρου ο οποίος ήταν μέλος της διοίκησης και επί Νέας Δημοκρατίας.
Επιπλέον επιχειρηματολογούν ενάντια στην επιλογή αυτή λέγοντας ότι ο κ. Λάμπρου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εργαζόμενος στο νοσοκομείο και αντιπρόεδρος σε αυτό.
Η απάντηση που έρχεται από την άλλη πλευρά λέει ότι είναι τιμή για το νοσοκομείο μας να βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου ένας από τους καλύτερους επεμβατικούς καρδιολόγος στης Ελλάδας ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης επεμβατικών καρδιολόγων.
Υπάρχουν και άλλοι, επίσης αξιόλογοι γιατροί, που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στην θέση και ένας από αυτούς για παράδειγμα θα μπορούσε να ήταν ο διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και δημοτικός σύμβουλος, Μωυσής Ελισάφ, ανταπαντά η αντίπαλη πλευρά.
Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με την επιλογή προσώπων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα
Βέβαια αυτά τα φαινόμενα δεν απαντιόνται μόνο στις προσφάτως διορισθείσες διοικήσεις των νοσοκομείων και ας μην ξεγελιόμαστε.
Υπήρξε, για παράδειγμα, παρασκήνιο για το ποιος θα τοποθετηθεί πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΑΝΚΙ. Αρχικά δόθηκε άλλο όνομα και στο τέλος επιλέχτηκε άλλο.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά ακόμη παραδείγματα, ωστόσο το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί κανείς να καταλήξει είναι ένα.
Ο λύκος μόνο την προβιά του αλλάζει. Όχι τις συνήθειές του.
Και δυστυχώς στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην έχουν διδαχθεί απολύτως τίποτε από την επί πεντέμισι χρόνια απουσία από την εξουσία.
Οι ίδιες κακές συνήθειες, οι ίδιες συντηρητικές λογικές, οι ίδιες απαράδεκτες πρακτικές.
neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: