Τα πρώτα γκάλοπ για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες στην Ήπειρο

Το γεγονός της απόφασης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών του «Καλλικράτη», έρχονται να επιβεβαιώσουν τα πρώτα γκάλοπ που ήδη ξεκίνησαν να γίνονται σε πρώτη φάση για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες. Λίγο πριν την τελική ευθεία ψήφισης του «Καλλικράτη», εταιρία δημοσκοπήσεων, διενεργεί μεγάλη τηλεφωνική δημοσκόπηση για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν, ως επικεφαλής, τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η εταιρία ζητάει από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν τα ονόματα που τους δίνονται, ενώ παράλληλα ρωτούνται και για το ποιον θέλουν υποψήφιο από τους δύο πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από Αρτινούς από τους οποίους ζητήθηκε ση συμμετοχή σε γκάλοπ, με ένα από τα βασικά ερωτήματα να είναι αυτό για το ποιόν θεωρούν «καταλληλότερο για περιφερειάρχη Ηπείρου», κάτι το οποίο ζητήθηκε και από κατοίκους των άλλων τριών νομών της Ηπείρου, άρχισαν οι μετρήσεις για τον «καταλληλότερο».
Σύμφωνα με τους ανθρώπους που συμμετείχαν, στο ερωτηματολόγιο συμπεριλαμβάνονταν γνωστά πολιτικά πρόσωπα από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που παίζουν ενεργό ρόλο είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε σε τοπικό επίπεδο.
Τα στελέχη της Ν.Δ. στην Ήπειρο που περιλαμβάνονται στο γκάλοπ, είναι οι τρεις νομάρχες, Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Από την κεντρική πολιτική σκηνή το όνομα του βουλευτή Ιωαννίνων (και πρώην Υφυπουργού Περιβάλλοντος) Σταύρου Καλογιάννη, είναι αυτό που περιλαμβάνονταν στο ερωτηματολόγιο.
Αντίθετα για το χώρο του ΠΑΣΟΚ το γκάλοπ είχε «μετρήσιμους» τους βουλευτές Ιωαννίνων Βαγγέλη Αργύρη και Μιχάλη Παντούλα και τον βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστο. Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ερωτηματολόγιο ήταν ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου.
Να σημειωθεί πάντως πως από τις μέχρι τώρα κινήσεις και δηλώσεις οι μόνοι που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Ηπείρου είναι από το χώρο της Ν.Δ. ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνης και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Νομάρχης Πρέβεζας Β. Ιωάννου.
Η δημοσκόπηση, όπως έδειξαν τα ερωτήματα που θέτονταν κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ σύμφωνα με τα όσα έλεγαν αυτοί που συμμετείχαν υπήρχαν και ερωτήματα όπως εάν επιθυμούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες να είναι πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης ή της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και αν τα κόμματα πρέπει να δώσουν χρίσματα στους υποψήφιους περιφερειάρχες.

http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: