Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιοποικιλότητας στις 22 Μαΐου, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν την ανάγκη άμεσων δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη μείωση του ρυθμού εξαφάνισης ειδών. Ο βιολογικός πλούτος του πλανήτη χρειάζεται αποτελεσματική προστασία, καθώς αποτελεί και τη βάση της δικής μας ευημερίας.
Ο βιολογικός πλούτος του πλανήτη μας δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την καταστροφή των ενδιαιτημάτων των άγριων ειδών, την υπεραλίευση, την εντατική γεωργία και τη χρήση φυτοφαρμάκων, την καταστροφή των υγροτόπων, τις δασικές πυρκαγιές, τη ρύπανση, την εξάντληση των υδατικών πόρων, και φυσικά την κλιματική αλλαγή, ως υπ' αριθμό 1 εχθρό της.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν πως η βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων και η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την κοινωνική ευημερία και για μια βιώσιμη οικονομία και διεκδικούν την ενσωμάτωση της προστασία της βιοποικιλότητας σε όλες τις πολιτικές και ιδιαίτερα στις περιβαλλοντικές πολιτικές άλλων στόχων (αύξηση ΑΠΕ, μείωση ρυθμού ερημοποίησης), ώστε να μην αναιρείται η περιβαλλοντική πολιτική από αντικρουόμενες δράσεις.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος τονίζει: «Η βιοποικιλότητα εκφράζει την ίδια τη ζωή στον πλανήτη μας. Η βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων και η προστασία του βιολογικού πλούτου αποτελούν θεμέλιο για την κοινωνική ευημερία και για μια βιώσιμη οικονομία. Θέλουμε οι πολιτικές για τη βιοποικιλότητα να συνδεθούν και με τις τοπικές κοινωνίες, διεκδικούμε η διάσταση της προστασίας του βιολογικού πλούτου να ενσωματώνεται σε όλες τις πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: