Στην κόψη του ξυραφιού 330 έργα στην Ήπειρο

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται 330 έργα της Ηπείρου που ήταν ενταγμένα και χρηματοδοτήθηκαν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου, οπότε θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τελική έκθεση του ΠΕΠ, τόσο η Περιφέρεια, όσο και οι τελικοί δικαιούχοι, οι φορείς δηλαδή που τα υλοποίησαν, θα πρέπει να τα ολοκληρώσουν και να τα καταστήσουν λειτουργικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων έργων είναι οι δύο παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών, Κιάφας και Καλούτσιανης, οι οποίοι για να θεωρηθούν ως έργα ολοκληρωμένα και να μην ανακύψουν προβλήματα, τυπικά ή και ουσιαστικά, θα πρέπει να ήταν σε λειτουργία. Ανάλογα ζητήματα προκύπτουν και με δεκάδες άλλα έργα σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Η πορεία ολοκλήρωση του προγράμματος είναι ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς και Ηπείρου, η συνεδρίαση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στην Λάρισα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο συνολικός αριθμός έργων της Ηπείρου, που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ ανέρχεται στα 1178, ενώ τα ολοκληρωμένα, αυτά δηλαδή που έχουν βεβαίωση τήρησης υποχρεώσεων είναι 845.
'Ετσι συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου και έκδοσης «Βεβαίωσης Τήρησης Υποχρεώσεων» και για τα υπόλοιπα έργα του Προγράμματος. Όσα έργα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις έκδοσης της Βεβαίωσης, καθόσον θα είναι ημιτελή ή/και μη λειτουργικά, θα παραμείνουν ως «Ημιτελή» για το Πρόγραμμα στην Τελική Έκθεσή του.
Παράλληλα , συντάσσεται το κείμενο της Τελικής Έκθεσης του Προγράμματος ώστε να κατατεθεί μετά τον έλεγχό του και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας , στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση , εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: