Συνεδρίαση της δομής των Νομαρχιών για την τουριστική ανάδειξη της Εγνατίας Οδού

Συνεδρίασε στα Ιωάννινα, το Σάββατο 15/05/2010, η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Κ.Ε.Π.) της ενεργού δομής συνεργασίας μεταξύ των έντεκα (11) Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α. Ξάνθης, Ν.Α. Έβρου, Ν.Α. Ροδόπης, Ν.Α. Καβάλας, Ν.Α. Θεσσαλονίκης, Ν.Α. Ημαθίας, Ν.Α. Κοζάνης, Ν.Α. Γρεβενών, Ν.Α. Τρικάλων, Ν.Α. Ιωαννίνων Ν.Α. Θεσπρωτίας) από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός, του HATTA και της ΑΝΚΟ Α.Ε, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην 12η Πανηπειρωτική Εμπορική Έκθεση.
Συζητήθηκαν σειρά θεμάτων και λήφθηκαν αποφάσεις με σημαντικότερες:
1. Επαναλήφθηκε και τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη ολοκλήρωσης των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού, έτσι ώστε να γίνει ευρύτερα λειτουργική και να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της.
2. Οι Νομάρχες δήλωσαν τη διαφωνία τους με την επιβολή διοδίων στο κάθε νομό, γεγονός που θα επιβαρύνει την τουριστική κίνηση. Συμφώνησαν με διόδια ανά Αιρετή Περιφέρεια, επιλογή απαραίτητη και για τις αναγκαίες μετακινήσεις των πολιτών της κάθε Περιφέρειας, για λόγους διοικητικής συνοχής.
3. Αποφασίσθηκε η προβολή τηλεοπτικού spot που δημιουργήθηκε με μήνυμα την μετατροπή των περί την Εγνατία Οδό περιοχών σε ενιαίο τουριστικό άξονα - προορισμό.
4. Εγκρίθηκε ο απολογισμός ενεργειών που υλοποίησε η ΑΝΚΟ, σε συνεργασία με όλους τους συμβαλλόμενους Φορείς, σε εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης.
5. Αξιολογήθηκε θετικά η υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της εξωστρέφειας των περιοχών κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού και ανάδειξης της περιοχής ως εναλλακτική τουριστική διαδρομή.
6. Εγκρίθηκαν οι επόμενες ενέργειες με σημαντικότερες:
• τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου προβολής (www.egnatiatour.gr)
• την ένταξη σε διατοπικά ή/και διακρατικά προγράμματα
• τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου τουριστικής αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού.
Τέλος, ο Πρόεδρος και Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:
«Η Εγνατία Οδός είναι μεγάλης σημασίας αναπτυξιακό εργαλείο και είμαστε, όλοι οι επ’ αυτής Νομάρχες, αποφασισμένοι να την καταστήσουμε γύρω και έξω απ’ αυτήν ένα νέο τουριστικό άξονα – προορισμό, προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και των κοινωνιών των έντεκα (11) Νομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: