Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Σούλι

Ολοκληρώθηκαν στο Σούλι, οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Κουγκίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γ.Γ Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρας Χρήστος, ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος οι Δήμαρχοι Παραμυθιάς και Αχέροντα κ.κ Σιώζος Γεώργιος και Παππάς Αθανάσιος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι των ένοπλων δυνάμεων της Ηπείρου και πλήθος κόσμου.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στην εκκλησία του Αγ. Δονάτου και στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου με την συμμέτοχη του Φιλοπρόοδου Όμιλου Παραμυθιάς.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφανιών και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στον χώρο του κοινοτικού καταστήματος Σουλίου με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από την Παραμυθιά το Σούλι και τους Φιλιάτες καθώς και την ορχήστρα του Γιώργου Κούρτη.
Μέλη συλλόγων του Σουλίου με γραπτές ανακοινώσεις που μοίραζαν στους επισκέπτες, δήλωναν την αντίθεση τους στην συμμετοχή στο νέο Δήμο σύμφωνα με το νομοσχέδιο Καλλικράτης. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της κοινότητας Σουλίου κ. Ευάγγελος Οικονόμου ζήτησε από την κ. Μπάστα, να εξαιρεθεί το Σούλι από την προβλεπόμενη συνένωση με τον Αχέροντα και την Παραμυθιά.
Οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν τηλεοπτικά από περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

paramythia-online

Δεν υπάρχουν σχόλια: