Εκδήλωση : «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο – Digging into the Brain»

Το Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΙ στα πλαίσια της διεθνούς Εβδομάδας «Ενημέρωση για τον Εγκέφαλο» (Brain Awareness Week), θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο» (“Digging into the Brain”). Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και ενηλίκων σε θέματα σχετικά με την έρευνα στο εγκέφαλο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
1. Προβολή ταινίας μικρού μήκους (Neurodome), που παρουσιάζει εικόνες του εγκεφάλου, και δημιουργήθηκε από τον Dr. Fisher Jonathan, Assistant Professor of Physiology in the New York Medical College. Η ταινία έχει δημιουργηθεί ειδικά για προβολή σε θόλο και θα την παρουσιάσουμε σε Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο. Είναι μια συναρπαστική ταινία που θα εντυπωσιάσει το κοινό και θα το μυήσει στις βασικές αρχές της Νευροεπιστήμης.
2. Παρουσίαση σε οθόνες οπτικοακουστικού υλικού από διάφορους τομείς των Νευροεπιστημών (όπως μακροσκοπική και μικροσκοπική ανατομία και φυσιολογία) με παράλληλη δυνατότητα διαδραστικής εκπαίδευσης-εξοικείωσης με μοντέλα ανθρώπινου εγκεφάλου και μικροσκόπηση νευρώνων.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
15-17 Μαρτίου 2017 : (μόνο για σχολεία)
10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου
18 Μαρτίου 2017, (είσοδος ελεύθερη για το κοινό)
11.00 - 19.00 : Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων
Προβολή της ταινίας NEURODOME στο φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο- Planetarium on the go και οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου
17.00 - 19.00 : Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος
«Περιπλάνηση στο εσωτερικό του Εγκεφάλου με τα μάτια των ειδικών»
Ομιλίες από Νευροεπιστήμονες
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ακαδημίας Νευροεπιστημών



Δεν υπάρχουν σχόλια: