Σε τροχιά ολοκλήρωσης το νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει ο νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με σχετική απόφασή του ενέκρινε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ποσό ύψους 1.200.000,00 για το 2017, το οποίο θα διοχετευτεί για την κάλυψη προβλεπόμενων δαπανών, που αφορούν την απρόσκοπτη πορεία των κατασκευαστικών εργασιών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Σημειώνεται ότι παρόλα τα προβλήματα που προέκυψαν διαχρονικά κατά την εκτέλεση του έργου, σήμερα βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσής του. Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές εμπλοκές και διαχειριστικά λάθη, τα οποία κρατούσαν το έργο καθηλωμένο. Κατόπιν τούτων, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017.
Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασής των υποδομών του, αποτελεί εθνική προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό λιμάνι σύνδεσης της χώρας με τη Δύση.
Το έργο «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας –Β’ Φάση», περιλαμβάνει λιμενικές κατασκευές και κτιριακές υποδομές απαραίτητες για την λειτουργία του λιμένα (τερματικοί σταθμοί, συγκρότημα πύλης ακτοπλοΐας, συγκρότημα Βόρειας πύλης κλπ)
Η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασης των υποδομών του, αναβαθμίζουν σημαντικά τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής και της τουριστικής κίνησης. Αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σε σημαντικό κόμβο μεταφορών στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: