Κάπως έτσι, κατά την τακτική του «πονάει χέρι, κόβει χέρι», αν οι μετρήσεις δίνουν νούμερα που πονάνε, τις κόβεις και καθαρίζεις. Πρακτικές λύσεις! Η αντίδρασή σου σε μία αγορά ανταγωνιστική, όπου τα νούμερα είναι ο αποδεκτός από όλους τους «συναγωνιστές» σου στο στίβο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας δείκτης επιτυχίας (και αποτυχίας) και προσέλκυσης διαφημίσεων, εσύ τα προσπερνάς και επιλέγεις επιδεικτικά να τα αγνοείς.
Αν αυτό το έκανες σε μια εποχή που οι μετρήσεις σε ευνοούσαν, μπορεί και να περνούσε ως άποψη, ως αντίδραση σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο τους αριθμούς. Όταν όμως το κάνεις σε μια εποχή που το αποτέλεσμα δεν σε ευνοεί, δίνεις ακόμα περισσότερα επιχειρήματα εναντίον σου σε εκείνους που κριτικάρουν το προϊόν που προσφέρεις.
Εννοείται πως η αξιοπιστία των μετρήσεων αποτελεί σημαντική παράμετρο για την υγιή λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς και πως η διαφανής και επιστημονικά έγκυρη μεθοδολογία θα πρέπει να αποτελεί ζητούμενο από όλους.
Όμως, η επιλεκτική χρησιμοποίησή τους –η ΕΡΤ που παραμένει ουραγός στις τηλεθεάσεις είναι η ίδια ΕΡΤ που έχει κατά διαστήματα υπερηφανευτεί για την υψηλή τηλεθέαση αθλητικών της μεταδόσεων και εκπομπών όπως η Eurovision– επιβεβαιώνει πως η Δημόσια Τηλεόραση όχι μόνο δεν υπηρετεί τη διαφάνεια και την πολυφωνία, αλλά τις φοβάται και τις πολεμά.
Κοσμάς Βίδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου