Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης για οδικά, αρδευτικά έργα κ.α.

Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και ΤΟΕΒ για την υλοποίηση έργων που αφορούν οδικές υποδομές υδρεύσεις και αποκατάσταση ζημιών σε αρδευτικά δίκτυα, ενέκρινε μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, που έγινε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη. Παράλληλα η Επιτροπή εξέλεξε ως Αντιπρόεδρό της τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Π. Πάντο.


Συγκεκριμένα Προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν μεταξύ των Δήμων:

Π.Ε. Θεσπρωτίας και Δήμου Ηγουμενίτσας για έργα οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 62.000,00 Ευρώ
Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου: «Υδροδότηση Τ.Κ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών» προϋπολογισμού 145.000,00 Ευρώ.
Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού.» προϋπολογισμού 25.000 Ευρώ.

Για έργα που αφορούν τις αγροτικές υποδομές θα υπογραφούν οι εξής προγραμματικές συμβάσεις:

Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Μπόϊδα Μαυρής για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου για την αντικατάσταση του Κεντρικού αρδετυικού δικτύου στη θέση (Πριάλα) του ΤΟΕΒ Μπόϊδα Μαυρής» προϋπολογισμού 55.911,00 Ευρώ
Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Πόρου για την υλοποίηση του έργου: «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 200.000,00 Ευρώ.
Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Ανω Καλαμά για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Κεντρικής διώρυγας στη θέση “Μύγες” Δοολιανών του ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 18.542,00 Ευρώ.
Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής και του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης Τ.Ο.Ε.Β. Αχέροντα – Γλυκής και Τ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 63.000,00 Ευρώ.


Επίσης εγκρίθηκε και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση αγιογραφιών Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών» προϋπολογισμού 80.000,00 Ευρώ.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε επίσης θετικά επί του περιεχομένου των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για:

«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7) από καύση βιομάζας (βιοέλαια – βιορευστά), ισχύος 0,5 ΜW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Τεμ.186-ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ ΤΟΥ 2008» του Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας.
«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 05) από καύση βιομάζας (βιοέλαια – βιορευστά), ισχύος 0,5 ΜW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο αγροτεμάχιο 256της Τ.Κ. Γαρδικίου του Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας».
«Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας(έργο κατηγορίας Α2, ομάδα 7η), υπαγωγή στο αρθ. 9 παρ 2 του Ν4014/2011, δυναμικότητας 30.000 πατρογονικών πτηνών & εκκολαπτήριο, με υδρογεώτρηση (έργο κατηγορίας Β, ομάδα 2η),εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών».
«Επέκταση και λειτουργία πτηνοσφαγείου – τυποποιητήριου κρέατος της «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»..(, εγκατεστημένο στη θέση «Άμπέλια» της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Δ.Ε. Πασσαρώνος του Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων.

Επίσης η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των φακέλων των Στρατηγικών Μελετών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) που αφορούν:
Την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο ιόνιο Πέλαγος.
Το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2017-2026 του ΑΔΜΗΕ.

Εκλογή Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων

Για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση συνεδρίασε σήμερα και η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία και εξέλεξε Αντιπρόεδρο για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιφερειακής περιόδου την περιφερειακή σύμβουλο κ. Τζέενη Τάπραντζη - Κοίλια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση των μελών από την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γιούλα Μητροκώστα για τρέχοντα θέματα, καθώς και για προτεινόμενες δράσεις της προσεχούς περιόδου, οι οποίες θα συζητηθούν λεπτομερώς σε επόμενη συνεδρίαση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: