Διήμερο δράσεων στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Tο Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα και η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Κατέβα ρόδι» παρουσιάζουν δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 6.00 μ.μ. η ομάδα Ανέβα μήλο – Κατέβα ρόδι παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο: «Μήλο ρόδι αν κυλήσει παραμύθι θ' αρχινήσει», και την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι εκδήλωση-δράση με τίτλο «Το αίνιγμα του πίνακα».

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά και σε ενήλικες.
Ειδικότερα η δράση «Το αίνιγμα του πίνακα» στοχεύει στο να εξοικειώσει το κοινό με τα έργα της Πινακοθήκης και να εμπνεύσει κάποιες διακαλλιτεχνικές συνδέσεις ανάμεσα στο μουσικό υλικό που θα παρουσιάσει η ομάδα και στα έργα της Πινακοθήκης. Οικογένειες και άτομα όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτα.
Είσοδος ελεύθερη.
Η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Kατέβα ρόδι» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 από την Επίκουρο Καθηγήτρια Ζωή Διονυσίου και ομάδα φοιτητών του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Στόχος της ομάδας είναι να προάγει τον προφορικό λόγο και τη λαϊκή μουσική παράδοση μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, παραμύθια, παιχνιδοτράγουδα και έθιμα. Το υλικό των παραστάσεων προέρχεται από γραπτές πηγές, προφορικές μαρτυρίες και επιτόπια εθνομουσικολογική και λαογραφική έρευνα.
Η ομάδα παρουσιάζει παραστάσεις και εργαστήρια που απευθύνονται εξίσου σε μικρούς και σε μεγάλους. Στις παραστάσεις συμμετέχουν οι: οι: Ελένη Βασιλείου, Βασιλική Διαβάτη, Ζωή Διονυσίου, Σοφία Καλογρούλη, Κλειώ Κωνσταντάκου, Ελίνα Λευθεριώτη, Κατερίνα Μουλλάλλι, Αμαλία Μπελιά, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Ευαγγελία Τζιώτζιου, Κατερίνα Τσιαλού, και Μαρία Χαλκιαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: