Επίτιμη δημότης Ιωαννίνων η Σοφία Στάικου

Επίτιμος δημότης Ιωαννίνων θα ανακηρυχθεί η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Σοφία Στάικου. Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από την σχετική εισήγηση που έκανε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Η προσφορά της στην πόλη, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, είναι πολυεπίπεδη , ανιδιοτελής και επαναλαμβανόμενη, καθώς με δικές της χορηγίες έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις και σημαντικά έργα.

Κορυφαίο βέβαια είναι το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το οποίο ήρθε να ζωντανέψει ένα κομμάτι του Κάστρου και συνάμα να συμβάλει στην προβολή της πόλης.
Πέραν αυτού, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε να χρηματοδοτήσει και να χορηγήσει στο Δήμο το σύνολο των μελετών για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΕΠΑΒΙ που θα αποτελέσει το νέο Δημαρχείο και θα στεγάσει, όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.
Απόφαση, η λήψη της οποίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην Πρόεδρο του ΠΙΟΠ, η οποία αποδεικνύει και με την κίνησή της αυτή την αγάπη της για τον τόπο μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης.
Ως αναγνώριση της προσφοράς της ο δήμος θα προχωρήσει στην ανακήρυξή της ως επίτιμου δημότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: