«Ανακαλύπτοντας τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Αρχαιολογία. Επαγγελματικές Διέξοδοι και Προοπτικές»

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας - Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στις 22 Μαρτίου 2017, εκπαιδευτική δράση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Αρχαιολογία. Επαγγελματικές Διέξοδοι και Προοπτικές», με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις - προβολές για τη σημασία και την ιδιαιτερότητα του αρχαιολογικού έργου και των επαγγελμάτων που συνδέονται με αυτό (αρχαιολόγος, μουσειολόγος, συντηρητής, φύλακας αρχαιοτήτων), ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας». Στη συνέχεια οι μαθητές θα επισκεφθούν τα Εργαστήρια Συντήρησης της Εφορείας, όπου οι συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης θα τους παρουσιάσουν τα στάδια καθαρισμού και συντήρησης κινητών ευρημάτων και τις μεθόδους συντήρησης για διαφορετικές κατηγορίες υλικών, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν τον βασικό εξοπλισμό του εργαστηρίου συντήρησης.
Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας τη δράση θα συντονίσει η κ. Γεωργία Πλιάκου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων, ενώ από τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας η κ. Βασιλική Παππά, Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας. Σύντομες παρουσιάσεις θα γίνουν από τους κ. Αντωνία Τζωρτζάτου, αρχαιολόγο και κ. Χρήστο Τόκα, φύλακα αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: