Στη γέφυρα Πλάκας ο Γ. Δέδες, 5,5 τα εκατ. για την αναστήλωση

Τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο οποίος για μία ακόμη φορά βρέθηκε στην περιοχή.
Η πρώτη επίσκεψη έγινε στη Γέφυρα της Πλάκας, για την αναστήλωση της οποίας ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωση την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, με την παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών Τουρισμού της περιοχής.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τονίσει τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε ο κ. Δέδες στις σχετικές διαδικασίες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας και να αναφερθεί αναλυτικά στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, μια περιοχή με ραγδαία ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με έμφαση στην μεγάλη ανάγκη βελτίωσης των προσβάσεων.
Έγινε αναλυτικότερη αναφορά στον άξονα Πλάκα - Άγναντα - Πράμαντα - Ματσούκι (2η Επαρχιακή Οδός), ως προέκταση του κάθετου άξονα σύνδεσης της περιοχής με την Ιόνια Οδό (Κόμβος Τερόβου - Πηγάδια).
Οι επαγγελματίες της περιοχής μετέφεραν από την πλευρά τους την εμπειρία τους από την καθημερινή ενασχόλησή τους στις επιχειρήσεις τους και τόνισαν και εκείνοι από την πλευρά τους, ότι η σημερινή κατάσταση των προσβάσεων αποτελεί έναν ιδιαίτερα αρνητικό παράγοντα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών αναγνώρισε τις σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή των Τζουμέρκων και την ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση βελτίωσης των προσβάσεων. Παρουσιάστηκε από την πλευρά του ένα πρώτο σχέδιο δρομολόγησης τόσο της εκπόνησης των αναγκαίων μελετών όσο και στη συνέχεια της εκτέλεσης των απαραίτητων έργων.
Από την πλευρά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και των φορέων της περιοχής εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσκεψη του κ. Δέδε και τα αποτελέσματα των επαφών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: