Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Μέσω του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θα βρίσκεται από Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και Παρασκευή 24 Μαρτίου, έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», με στόχο τη δωρεάν προληπτική ιατρική των παιδιών/ μαθητών του Δήμου μας.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό.
Η δράση στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μ' αυτό το Πρόγραμμα περισσότερα από 85.000 παιδιά.
Στα παιδιά/μαθητές Α'θμιας Εκπαίδευσης, που θα υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, αφού θα έχουν προσκομίσει υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης και θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς, θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες τυχόν προβλημάτων.
Καθημερινά θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 40 - 45 παιδιών.
Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι από 08:30 έως 16:00, ενώ απαιτείται προηγουμένως τηλεφωνικό ραντεβού στην κ. Παπαγιαννέλη Στυλιανή στο τηλ. 2665361152 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: