Ενημερωτικό Δελτίο της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για το έκτακτο ΔΣ της Πανηπειρωτικής

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017, συνεδρίασε το ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, όπου η μονοπαραταξιακή Διοίκηση παραδέχτηκε- εμμέσως πλην σαφώς- ότι στο 11μηνο που πέρασε «τα έκανε μούσκεμα» και πως «δεν τραβάει άλλο». Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του ΔΣ πρότεινε «επιλεκτική» ανασύνθεση του προεδρείου, προσπαθώντας να κάνει συνένοχο στην όξυνση των προβλημάτων της Π.Σ.Ε. και την Ηπειρωτική Συσπείρωση.

Η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Σ.Ε. ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο, το μονοπαραταξιακό Προεδρείο να αποκρύπτει ακόμη και έγγραφα που απευθύνονται στο ΔΣ. Ενδεικτικά των παραπάνω, είναι και τα εξής: Πρώτον, απέκρυψαν πρόσφατο έγγραφο, που επιδόθηκε στην Π.Σ.Ε. με δικαστικό επιμελητή! Και όταν αποκαλύφθηκε, ο μεν πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε άγνοια (για το εξώδικο!!!), ο δε Α’ Αντιπρόεδρος σιωπούσε, μέχρι που παραδέχτηκε ότι το είχε παραλάβει ο ίδιος. Δεύτερον, αποσιωπήθηκε «ενημερωτικό» για τα κείμενα που διαβάστηκαν στην εκδήλωση της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2017», το οποίο απευθυνόταν στα μέλη του ΔΣ. Τελικά, ο Α’ Αντιπρόεδρος παραδέχτηκε την ύπαρξή του, και καμάρωσε μάλιστα ότι τα κείμενα τα έγραψε ο ίδιος. Τρίτον, δεν ενημέρωσαν το ΔΣ για το έγγραφο από το Υπουργείο Πολιτισμού (έφτασε στην Π.Σ.Ε. την Πέμπτη 23/2/2017) με το οποίο καθοριζόταν προθεσμία κατάθεσης των αναγκαίων δικαιολογητικών για την είσπραξη της ισχνής επιχορήγησης μέχρι την Τρίτη 28/2/2017. Ούτε προχώρησαν σε κάποια ενέργεια. Και μετά κλαίγονται για την κακή οικονομική κατάσταση της Συνομοσπονδίας, με συνέπεια να φτάσουμε στο σημείο να… κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ, την ώρα εκδήλωσης!
Ούτε για την πίτα έγινε ουσιαστική συζήτηση. Αφού κλείνανε σε όλους τους χρόνους την επιτυχία της εκδήλωσης και τον κόσμο που την παρακολούθησε, προσπάθησαν να μας φιμώσουν για άλλη μια φορά. Κουβέντα για τα 86 λεπτά των λόγων και χαιρετισμών που χωρίς απόφαση του ΔΣ (ούτε ενημέρωση καν) ταλαιπώρησαν τους Ηπειρώτες. Καμιά αυτοκριτική για τα ανορθόγραφα κείμενα στα matrix που μας κάνανε διεθνώς ρεζίλι. Σιγή ιχθύος για τα χορευτικά που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Η πλειοψηφία του ΔΣ, θεώρησε μεγάλη επιτυχία τη σύμπραξη με το «Όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΪ. Κι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι- εκτός της διαφήμισης- δεν έβαλαν ούτε μια ενημερωτική πινακίδα, ώστε να γνωρίζουν οι συμπατριώτες που να αφήσουν τις προσφορές τους. Άλλη μια εκδήλωση επιτυχημένη για τα μέτρα τους.
Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στις 8 του Μάρτη. Η αρχική εισήγηση ήταν να γίνει διαγωνισμός πίτας και … να βραβευτούν οι καλύτερες νοικοκυρές! Πίσω ολοταχώς 200 χρόνια. Να τηρούμε και τις «παραδόσεις» μας! Ο άντρας καβάλα και η γυναίκα πεζή και ζαλωμένη! Στην κουζίνα με τις πίτες της, και πολύ της είναι! Ε’ δεν τους πέρασε. Η εκδήλωση θα γίνει με το πραγματικό της περιεχόμενο, μακριά από τις οργανωμένες προσπάθειες να διαστρεβλωθεί και το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Στο λίγο διάστημα που μένει ας το μάθουν όσο γίνεται περισσότερες Ηπειρώτισσες και να συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Έχει γίνει πια πολύ ανιαρό! Αυτό το έργο το βλέπουμε σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Σ.Ε.! «Μόνο αν το ζήσεις θα το πιστέψεις»! Αυτό μας λένε όσοι συμπατριώτες παρακολουθούν, έστω και για λίγο, κάποια συνεδρίαση του ΔΣ ή του προεδρείου.
Αυτό το ΔΣ δεν πάει άλλο. Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Σ.Ε. που θα γίνει την Κυριακή 2 Απρίλη, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να τους καταψηφίσουμε, αν θέλουμε να ανακοπεί η κατηφορική πορεία της Π.Σ.Ε. και να γυρίσει πραγματικά σελίδα. Διαβλέποντας τον καταποντισμό τους, τα μέλη του ΔΣ της Π.Σ.Ε. που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας για την Ήπειρο», έκαναν μια προσπάθεια «να τα βρούμε». Εμείς, ως Ηπειρωτική Συσπείρωση, αρνηθήκαμε να γίνουμε συνένοχοι σε όσα έγιναν από την πλειοψηφία του ΔΣ της Π.Σ.Ε. στο τελευταίο 11μηνο, εξηγώντας τους λόγους άρνησής μας στην δήθεν νέα πρόταση, με τη δήλωση που καταθέσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.
Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση», θεωρώντας ουσιαστική ανάγκη τη δημόσια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ. και στη ζωή της Π.Σ.Ε., θα συνεχίσει την τακτική ενημέρωση των αποδήμων Ηπειρωτών, των Αδελφοτήτων, των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/2017 στις 6.30μμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ Κέντρο Ηπειρωτών στην ανοιχτή συνάντηση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: