Αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στη Θεσπρωτία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξαγωγικές δυνατότητες των Ιχθυοκαλλιεργειών και της Τυροκομίας στη Θεσπρωτία, έδειξε η αντιπροσωπεία από την Ταϊβάν, που επισκέφθηκε την Παρασκευή το Νομό, προσκεκλημένη του βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγήθηκε σε τυροκομική μονάδα της Παραμυθιάς και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας . 

Στα πλαίσια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία της Ταιβάν, προσέφερε στα 2 Δημοτικά Σχολεία των Φιλιατών και στο Δημοτικό Σχολείο Σαγιάδας, μπουφάν για όλα τα παιδιά, μέσω της πρωτοβουλίας “STUF FUND“ . 

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασ. Γιόγιακας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι: 
«Η σημερινή επίσκεψη έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης μου ως μέλος κοινοβουλευτικής ομάδας στην Ταϊβάν Οι εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με την Ταιβάν είναι πυκνές με τον όγκο τους να υπερβαίνει σταθερά τα 190 εκ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Δική μας δουλειά, είναι να προσπαθήσουμε να προβάλλουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προϊόντα της περιοχής μας και να διευκολύνουμε τις συζητήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: